Internațional

Print si cersetor in Londra anului 2009

Ziarul de Vrancea
24 dec 2009 892 vizualizări
Printul William a dormit o noapte pe strada printre persoanele fara adapost n insotit doar de un reprezentant al unei organizatii de caritate, nepotul reginei Elisabeta a II-a a dormit pe cartoane si s-a invelit cu un sac de dormit n intentia sa a fost de a sensibiliza opinia publica fata de situatia grea a celor fara casa

Printul William, al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a petrecut o noapte pe o strada din Londra pentru a sensibiliza opinia publica fata de situatia grea a persoanelor fara adapost. în virsta de 27 de ani, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a petrecut, saptamina trecuta, noaptea de miercuri spre joi pe o straduta din apropierea Tamisei, invelit intr-un sac de dormit si asezat pe cartoane, in conditiile in care temperatura coborise la minus 4 grade Celsius.

"Nu avea cum sa nu simta frigul, duritatea asfaltului sau teama de a fi acostat de traficantii de droguri, de proxeneti sau de cei carora le face placere sa loveasca persoanele fara adapost", a declarat Seyi Obakin, presedintele organizatiei de caritate Centrepoint, care i-a tinut companie printului.

"Unul dintre cele mai infricosatoare momente s-a consumat atunci cind am fost pe punctul de a fi loviti de o masina care curata strazile si care pur si simplu nu observase micul nostru grup ghemuit, ceea ce arata cit de vulnerabile sint persoanele fara adapost", a continuat el.

în ceea ce il priveste, viitorul rege a declarat: "Dupa o noapte, nu pot nici macar sa incep sa imi imaginez cum este sa dormi pe strazile Londrei in fiecare noapte".

Centrepoint este prima organizatie de caritate care a beneficiat de patronajul sau, in 2005. Si mama sa, Printesa Diana - decedata intr-un accident de masina petrecut la Paris in 1997 - sustinea aceasta organizatie, precizeaza Mediafax.

Peste 4.500 de persoane fara adapost dorm pe strazile Londrei, releva cele mai recente date publicate de Guvern si potrivit carora aproape 40 la suta dintre ei sint straini, originari cu precadere din tarile Europei de Est.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.