Internațional

Un preot din Marea Britanie indeamna saracii sa fure cu masura

Ziarul de Vrancea
23 dec 2009 746 vizualizări
n el si-a justificat sfatul inedit spunind ca cei aflati in situatii disperate trebuie totusi sa se hraneasca n preotul a adaugat nu indeamna la furt, ci doar ca autorii "sa nu ia mai mult decit au nevoie"

Un preot anglican din Marea Britanie i-a sfatuit pe credinciosi, in cursul unei slujbe, sa fure din supermarketuri, sugerind ca acest lucru este permis celor aflati in "situatii disperate" pentru a nu muri de foame, relateaza Daily Mail, citat de Mediafax. Pastorul Tim Jones a spus ca furtul din magazine este de preferat furtului prin efractie, tilhariilor sau practicarii prostitutiei. Potrivit acestuia, credinciosii nu ar incalca astfel a opta porunca ("sa nu furi") deoarece le este permis celor "aflati in situatii disperate sa ia mincare pentru a nu muri de foame".

Sfatul sau a fost criticat ferm de politie si de parlamentari. Parintele Jones, in virsta de 42 de ani, facea referire la Fecioara Maria si la nasterea lui Iisus Hristos, discutind in cele din urma cit de dificil intimpina persoanele sarace Craciunul. "Sfatul meu, in calitate de preot crestin, este sa fure din magazine" si "i-as indemna sa nu fure din magazine mici, detinute de familii, ci din lanturi mari nationale, tinind cont ca (aceste) costuri vor fi platite in cele din urma de noi sub forma unor preturi mai mari", a afirmat el in cadrul slujbei oficiate in orasul York.

Potrivit Daily Mail, Jones le-a spus credinciosilor "sa nu ia mai mult decit au nevoie". "Dau acest sfat cu inima grea. Nu vreau ca afirmatiile mele sa fie interpretate gresit ca un simplu indemn pentru a fura din magazine", a adaugat el.

Parlamentarul conservator Anne McIntosh a pledat in Parlament pentru aplicarea unor sanctiuni mai dure asupra celor care fura din magazine deoarece, potrivit acesteia, "furtul din magazine este o infractiune comisa impotriva intregii comunitati locale si a societatii". De asemenea, purtatorul de cuvint al politiei din North Yorkshire a declarat ca "furtul din magazine este o infractiune si justicarea unei asemenea actiuni in orice circumstante reprezinta (un gest) foarte iresponsabil".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.