Internațional

Scandal la Vatican: Papa Holocaustului , declarat venerabil

Ziarul de Vrancea
20 dec 2009 547 vizualizări
Spre suprinderea generala, Papa Benedict al XVI-lea l-a proclamat simbata venerabil , pe Papa Pius al XII-lea, criticat pentru tacerea sa in timpul Holocaustului, aceasta fiind ultima etapa inaintea beatificarii.

Suveranul Pontif a semnat decretul prin care se recunosc "virtutile eroice" ale defunctului Papa, ceea ce ii ofera titlul de "venerabil", etapa indispensabila pentru continuarea procedurii de beatificare. Pontificatul lui Eugenio Pacelli, care a condus Biserica Catolica din 1939 pina in 1958, dupa ce a fost nuntiu apostolic la Berlin, in momentul sosirii lui Hitler la putere, ramine foarte contestat. Papa Pius al XII-lea este acuzat ca a pastrat tacerea in privinta Holocaustului in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Din acest motiv, beatificarea sa se afla intr-un punct mort de mai multi ani, in asteptarea semnarii decretului de catre Benedict al XVI-lea. Cu toatea acestea, Joseph Ratzinger i-a luat cu regularitate apararea predecesorului sau, apreciind ca atentia s-a "concentrate de o maniera excesiva" si "unilaterala" pe "unica problematica", aceea a atitudinii sale in timpul conflictului mondial. In octombrie 2008, Benedict al XVI-lea s-a declarat favorabil beatificarii lui Pius al XII-lea, intr-o mesa tinuta cu ocazia comemorarii a 50 de ani de la moartea acestuia.


Evreii din Germania critica aspru decizia Papei

Secretarul general al Consiliului central al evreilor din Germania s-a declarat "furios si intristat" de faptul ca Papa l-a proclamat "venerabil" simbata pe Pius al XII-lea, spunind ca Papa Benedict al XVI-lea "rescrie istoria". "Sint furios si intristat, pentru ca Biserica Catolica incearca sa rescrie istoria", a spus Stephan Kramer. "Este o deturnare clara a faptelor istorice din perioada nazista. Iar Benedict al XVI-lea rescrie istoria fara sa fi permis o discutie stiintifica serioasa despre atitudinea lui Pius al XII-lea. Acest lucru ma infurie", a subliniat el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.