Internațional

Panoul cu celebrul slogan Munca te face liber de la Auschwitz a fost furat

Ziarul de Vrancea
19 dec 2009 778 vizualizări
Panoul cu celebrul slogan in limba germana "Arbeit macht frei" (Munca te face liber) aflat deasupra portii fostului lagar Auschwitz-Birkenau, din sudul Poloniei, a fost furat.

"Este o profanare a locului in care mai mult de un milion de persoane au fost asasinate. Este o rusine", a declarat purtatorul de cuvint al muzeului, Jaroslaw Mensfeld. Cel care a facut acest lucru stia foarte bine ce fura", a subliniat el. Inscriptia din fier forjat nu era dificil de dat jos de pe poarta. Auschwitz-Birkenau este inchis pe timpul noptii si pazit. Politia viziona ieri dimineata imaginile de la camerele de supraveghere. Zeci de politisti, insotiti de ciini, au fost trimisi la fata locului si baraje ale politiei se afla pe drumurile din zona orasului Oswiecim. "Toate pistele sint posibile, dar o privilegiem pe cea a unui furt comis la comanda unei colectionar privat sau a unui grup de oameni", a spus un purtator de cuvint al politiei. Liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, Lech Walesa, s-a declarat socat. "Este de necrezut. Sper ca totul se va dovedi o gluma macabra a unor hoti de fier vechi care nu stiau ce fura", a adaugat el. Insa politia a spus ca "pista unor hoti de fier vechi pare putin probabila, avind in vedere profesionalismul hotilor si valoarea obiectului". Politia poloneza a promis o recompensa de 1.200 de euro pentru orice informatie care ar duce la gasirea inscriptiei si la arestarea celor vinovati.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.