Internațional

Racheta testata de Iran ar putea atinge Romania

Ziarul de Vrancea
18 dec 2009 679 vizualizări
Racheta cu raza medie de actiune lansata miercuri de Iran poate atinge Israelul, dar si Romania si Bulgaria, scrie Wall Street Journal

Potrivit presei iraniene, Teheranul a anuntat lansarea unei variante "imbunatatite" a rachetei de tip Sejil-2, care, datorita razei sale de actiune de 2.000 de kilometri, ar putea ajunge pe coasta Marii Negre, in Romania si Bulgaria. Teheranul a precizat ca proiectilul este mai performant decit modelele anterioare, fiind propulsat de un sistem bazat pe combustibil solid. Din acest motiv este mai usor de lansat comparativ cu rachetele alimentate cu combustibil lichid. Ministrul iranian al Apararii, generalul Ahmad Vahidi, a declarat ca noua arma are scopuri defensive. "Capacitatile balistice ale Iranului sint strict defensive si servesc (instaurarii) pacii si a stabilitatii la nivel regional", a afirmat el. "Nu vor fi folosite niciodata impotriva vreunei tari", a adaugat el. Presedintele american Barack Obama i-a acordat Teheranului un termen limita pina la sfirsitul anului sa raspunda la oferta sa de dialog. Washingtonul si alte capitale au decis sa intensifice sanctiunile odata cu apropierea termenului. Oficialii de la Casa Alba au apreciat ca testarea rachetei va concretiza decizia comunitatii internationale. "Fara indoiala, tinind cont de situatie, testarile rachetelor nu fac altceva decit sa submineze afirmatiile Iranului" potrivit carora programul sau nuclear are o natura pasnica, a declarat purtatorul de cuvint de la Casa Alba, Robert Gibbs.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.