Internațional

Lovitura primita de Berlusconi a dus la cresterea vinzarilor de suveniruri

Ziarul de Vrancea
17 dec 2009 618 vizualizări
Statuetele asemanatoare celei cu care a fost lovit premierul italian sint la mare cautare dupa incident

Vinzarile replicilor in miniatura ale catedralei din Milano, asemanatoare celei cu care a fost ranit duminica seful guvernului, Silvio Berlusconi, au explodat in capitala lombarda de la agresiunea care tine prima pagina a ziarelor din intreaga lume. "Se vind bine. Am vindut aproape 20 (de la agresarea lui Berlusconi - n.r.) fata de 12-13" in medie, in mod normal, intr-o perioada asemanatoare, spune Andrea Brachi, care detine un stand de suveniruri in piata Domului din Milano.

"Vinzarile au crescut atit de mult, incit modelul asemanator cu acela cu care a fost lovit Berlusconi s-a epuizat", adauga un alt vinzator, Maurizio Mazza. "Am vindut aproape 20 incepind de luni, in mod normal vind doar patru in aceeasi perioada", precizeaza el.

Pretul obiectelor-suvenir din alabastru, precum cel cu care a fost ranit Berlusconi, sau din metal variaza intre 4 si 10 euro si nu ar trebui sa creasca, spun vinzatorii.

în ceea ce priveste profilul cumparatorilor, "majoritatea sint italieni care il contesta pe Berlusconi, de stinga, si cumpara deoarece este obiectul care l-a ranit pe cel pe care ei il urasc", explica un vinzator, adaugind ca printre cei interesati se afla, de asemenea, si "o multime de ziaristi". "Din cei 20 de cumparatori, trei sau patru erau ziaristi", spune Andrea Brachi.

Pentru cei doi vinzatori, interesul pentru aceste obiecte este "stupid". "Sint impotriva, desi este bine pentru noi. Dar noi vindem suveniruri, nu sintem un magazin de arme", apreciaza Maurizio Mazza.

Catedrala din Milano este una dintre cele mai inalte din lume: cea mai inalta dintre turle atinge 108 metri. Peste 2.000 de statui decoreaza catedrala si cele 136 de turle, de unde ii vine si denumirea de "ariciul de marmura", ceea ce explica si ranile provocate premierului italian. O fractura la nas, doi dinti sparti si o rana la buza superioara a fost diagnosticul pus lui Berlusconi, dupa ce a primit o lovitura in plina figura cu o statueta reprezentind o catedrala in miniatura. Agresorul, Massimo Tartaglia, 42 de ani, era tratat de zece ani pentru probleme pshice. El a fost inchis "pentru provocarea premeditata de rani grave".


Inca un bolnav psihic a vrut sa ajunga la premier


Un tinar a fost arestat marti noapte dupa ce a incercat sa intre in rezerva in care se afla premierul italian Silvio Berlusconi, ranit in urma atacului comis duminica seara. Tinarul de 26 de ani, originar din Torino, care se pare ca sufera si el de probleme psihice, a fost oprit in timp ce incerca sa intre in rezerva in care se afla premierul. "Un tinar de 26 de ani a fost imobilizat la ora 2.00 la etajul sapte al spitalului, acolo unde se afla premierul. La iesirea din lift, a fost imobilizat imediat de garzile de corp si de politisti", a spus un responsabil. "El a spus ca dorea sa discute cu premierul. Nu avea o atitudine agresiva si nici o arma sau vreun obiect periculos la el. în masina sa am gasit crose de hochei. Pare sa sufere de tulburari psihice", potrivit sursei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.