Internațional

Moscova a obtinut inca un vot pentru Abhazia, contra 50 milioane de dolari

Ziarul de Vrancea
16 dec 2009 613 vizualizări
Nauru, o insulita de 24 km patrati din Pacific, a recunoscut independenta foste provincii georgiene, dupa ce a cerut Rusiei un ajutor financiar

Nauru, o mica insula din Oceanul Pacific, a recunoscut ieri independenta regiunii separatiste georgiene Abhazia, dupa ce a cerut Rusiei un ajutor economic de 50 de milioane de dolari. Nauru este astfel a patra tara, dupa Rusia, Nicaragua si Venezuela, care recunoaste independenta separatistilor.

Cotidianul rus Kommersant, citind surse diplomatice, a relatat ca Nauru a cerut un ajutor economic Rusiei, inainte de vizita ministrului de Externe Kieren Keke in Abhazia. Seful diplomatiei acestei mici insule de 24 de kilometri patrati, cu 14.000 de locuitori, a semnat un acord cu "omologul" sau abhaz Serghei Samba, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Suhumi, capitala Abhaziei. "Speram ca stabilirea relatiilor diplomatice dintre tarile noastre va asigura pacea si stabilitatea. Sper ca alte state vor urma exemplul nostru si vor recunoaste independenta Abhaziei", a declarat Keke.

Abhazia este, de facto, independenta in urma conflictului de la inceputul anilor \'90 cu Georgia, dupa prabusirea imperiului sovietic. Rusia a recunoscut independenta Abhaziei si Osetiei de Sud in august 2008, in urma razboiului cu Gerogia.

Keke nu a dezvaluit care sint intentiile tarii sale in privinta Osetiei de Sud.

Georgia a acuzat imediat o tentativa a Rusiei de a legaliza "ocuparea" Abhaziei. "Rusia a reusit sa cumpere sustinerea regimurilor din Venezuela si Nicaragua si, acum, a unei insule minuscule, Nauru. Aceste recunoasteri au un pret care se exprima in bani", a declarat pentru AFP seful Consiliului national de securitate din Georgia, Eka Tkeselasvili.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.