Internațional

Europa ingropata sub zapada si ravasita de viscol

Ziarul de Vrancea
16 dec 2009 672 vizualizări
Vremea nefavorabila, caracterizata prin ninsori, rafale puternice de vint si temperaturi foarte scazute, afecteaza nu numai Romănia, ci si cea mai mare parte a Europei, perturbind transporturile, mai ales cele rutiere.

Autoritatile ucrainene au emis o avertizare meteorologica pentru perioada 16-19 decembrie in regiunile din sudul si estul tarii, unde va ninge viscolit, iar temperaturile vor scadea pina la minus 20 - minus 25 de grade in cursul noptii. Ninsorile au cuprins si Republica Moldova, traficul rutier fiind ingreunat la Chisinau de zapada cazuta in cursul noptii. Autoritatile sustin insa ca situatia este sub control.

Din cauza caderilor de zapada, traficul se desfasoara cu dificultate pe drumurile din Serbia, dar nici o sosea importanta nu a fost inchisa. Ninsoarea a perturbat traficul rutier si in Croatia, dat fiind ca in zonele deluroase si de munte stratul de zapada este cuprins intre 15 si 35 de centimetri. Potrivit Croatian Times, circulatia vehiculelor in Zagreb a fost perturbata de viscol, iar meteorologii au emis o avertizare de ninsori si pentru urmatoarele zile.

în Italia, vremea nefavorabila se face simtita in regiunile nordice, in special in Veneto, unde vintul atinge viteza de 155 de kilometri pe ora. în zonele muntoase din nordul Peninsulei, temperaturile au scazut pina la minus 15 grade Celsius.

în Marea Britanie, ninge de ieri, regiunile cele mai afectate de viscol fie cele din est si centru. Meteorologii din Suedia au transmis ca vremea se va inrautati simtitor pina la Craciun, existind perspective sa ninga pentru prima data in aceasta iarna in jumatatea sudica a tarii. Si germanii au fost avertizati sa se pregateasca pentru un val de frig care va cuprinde tara in urmatoarele zile, temperaturile urmind sa scada sub minus 15 grade dupa ninsorile de zilele trecute.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.