Internațional

Comisia Europeana vrea sa limiteze volumul maxim al player-elor portabile

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 595 vizualizări
Comisia Europeana vrea ca toate playerele portabile din statele Uniunii sa aiba volumul de sunet limitat. Bruxelles-ul ia foarte in serios problema pentru ca foarte multi oameni risca sa surzeasca pentru ca asculta muzica la casti, la maximum

Dupa ce a comandat citeva studii care i-au confirmat pericolul, Comisia Europeana a decis: toate mp3 player-ele vindute pe continent sa fie limitate la o emisie de zgomot de 85 de decibeli - pentru comparatie, un mp3 bun, cu castile adecvate, poate reda muzica la 120 de decibeli, adica mai tare decit zgmotul facut de un avion cu reactie la decolare. De luna viitoare, Comisia va demara consultari cu toate organismele de standardizare, iar la primavara e aproape sigur ca va fi adoptata o astfel de masura. Cei care vor dori sa scape, in astfel de conditii, de zgomotul strazii vor trebui sa revina la castile mari, mai incomode, dar mai fidele si mai bine antifonate.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.