Internațional

Un chinez locuieste de o luna intr-un aeroport din Japonia

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 702 vizualizări
Protest inedit al unui opozant chinez impotriva regimului comunist. Feng Zhenghu traieste de mai bine de o luna intr-un terminal al aeroportului Narita, din Japonia.

Feng Zhenghu a incercat de opt ori anul acesta sa se intoarca in China. De patru ori a reusit chiar sa aterizeze la Shanghai, doar pentru a fi trimis inapoi cu alt avion. Autoritatile nu il primesc in propria tara, deoarece este catalogat drept agitator. Amnesty International il descrie pe Feng drept un important aparator al drepturilor omului. El a decis sa protesteze raminind in terminalul de sosiri al aeroportului Narita, in zona dinaintea controlului de pasapoarte. Feng este profesor universitar si a fost inchis trei ani pentru ca a scris o carte despre activitatea companiilor japoneze in China. Acum, traieste din bunavointa pasagerilor, care ii dau mincare si foloseste toaletele publice pentru a se spala. Feng isi descrie experienta pe propriul blog si dialogheaza cu persoanele interesate de protestul sau pe Twitter.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.