Internațional

Cadavrul lui Hitler a fost incinerat in 1970 la ordinul KGB

Ziarul de Vrancea
12 dec 2009 706 vizualizări
Cadavrul lui Adolf Hitler a fost incinerat in 1970 de agentii KGB, iar cenusa a fost aruncata intr-un riu din Germania la ordinul direct al sefului agentiei ruse de spionaj, a declarat in cursul saptaminii un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de securitate ruse.

Seful Arhivei Serviciilor Federale de Securitate (FSB) - succesoare a fostului KGB al Uniunii Sovietice - a confirmat pentru prima data succesiunea de evenimente care au dus la eliminarea cadavrului lui Hitler si cine a dat aceste dipozitii, intr-un interviu acordat agentiei ruse Interfax. Potrivit generalului Vasili Hristoforov, documente secrete mai vechi arata ca seful KGB, Iuri Andropov, care obtinuse aprobarea conducerii Partidului Comunist Sovietic, a ordonat o operatiune secreta de distrugere cadavrului lui Hitler, al sotiei sale, Eva Braun, al sefului pentru Propaganda Nazista in Germania, Joseph Goebbels si pe cele ale familiei acestuia. Decizia lui Andropov de a distruge cadavrele liderilor nazisti si ale membrilor familiilor lor a fost motivata de teama ca locul de inhumare a acestora ar putea deveni loc de veneratie pentru adeptii ideilor fasciste. Potrivit relatarilor istorice, moartea lui Hitler a fost o combinatie intre sinucidere cu arma de foc si otravire cu cianura la 30 aprilie 1945, cind armata sovietica a intrat in capitala Germaniei naziste . La inceputul lui iunie in acelasi an, sovieticii au ingropat cadavrele intr-o padure in apropierea orasului german Rathenau, iar opt luni mai tirziu le-au mutat in secret in garnizoana armatei sovietice din Magdeburg, care a fost abandonata in 1970 si predata autoritatilor civile est-germane. "Maxilarul lui Hitler este pastrat la arhivele FSB, iar fragmente din craniul sau se afla la Arhivele de Stat. Nu exista alte parti ale trupului lui in afara de acestea, prelevate in mai 1945", a precizat generalul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.