Internațional

Moldovenii ar vrea sa redevina sovietici

Ziarul de Vrancea
9 dec 2009 692 vizualizări
Aproape jumatate din populatia Republicii Moldova ar vota în favoarea revenirii la URSS (Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, condusa de un regim comunist, din care actuala R. Moldova a facut parte aproape 50 de ani, pina în 1991).

Majoritatea locuitorilor considera ca situatia din domeniul social si economic era mai buna in perioada respectiva, arata rezultatele Barometrului de Opinie Publica (BOP), cel mai cunoscut sondaj din Republica Moldova, citate de Agerpres. Daca duminica viitoare ar avea loc un referendum pentru ca Republica Moldova sa redevina parte a URSS, aproape 44% ar vota pentru si doar 30% impotriva, arata rezultatele sondajului. Aproximativ 40% ar dori reconstituirea URSS si a sistemului socialist, iar ceva mai mult de 32% sint impotriva. Aproape 50% din cei intervievati au declarat ca regreta destramarea URSS, iar aproape o treime au dat un raspuns negativ. Dintre cei care regreta, peste 25% au acest sentiment pentru ca in perioada URSS era mai usor de trait, altii pentru ca aveau locuri de munca, sau pentru ca puteau calatori liber in tarile URSS. Doar in ceea ce priveste libertatea de practicare a religiei, libertatea de exprimare si accesul la informatie oamenii considera ca in prezent situatia este mai buna decit atunci cand tara era o parte componenta a URSS. Sondajul a fost organizat de Institutul de Politici Publice din Republica Moldova, cu sprijinul Fundatiei Soros. Cercetarea a fost efectuata in perioada 16-30 noiembrie pe un esantion de 1118 persoane, eroarea maxima de esantionare fiind de 3%.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 14 ore, 16 minute, 58 secunde
"....Basarabia ? DA ! Dar fara Basarabeni !" Bocetele lor pentru Romania sunt false.Duca-se in Siberia si sa nu mai linga blide pe la noi !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.