Internațional

Aurescu sustine la Haga o pledoarie în cadrul procesului dintre Serbia si Kosovo

Ziarul de Vrancea
9 dec 2009 654 vizualizări
Secretarul de stat din MAE Bogdan Aurescu si Cosmin Dinescu, fost coagent al Romăniei la CIJ, vor sustine miine o pledoarie de 45 de minute în fata Curtii Internationale de Justitie în procesul Serbiei contra Kosovo privind legitimitatea declararii independentei de catre acest teritoriu

Romania va participa la faza orala a audierilor publice in procesul aflat in derulare in fata Curtii Internationale de Justitie de la Haga cu privire la "Conformitatea cu dreptul international a declaratiei unilaterale de independenta a Institutiilor Provizorii de Autoguvernare din Kosovo", anunta MAE. Romania este, alaturi de tari ca Spania, Cipru sau Grecia, una dintre putinele tari din UE sau NATO care nu recunosc independenta Kosovo. "Partea romana va sustine pozitia conform careia declaratia unilaterala de independenta a Institutiilor Provizorii de Autoguvernare din Kosovo nu respecta principiile fundamentale ale dreptului international", se arata in comunicatul MAE. La acelasi proces, Statele Unite au cerut Curtii sa sustina independenta Kosovo, in timp ce Rusia, aliata Belgradului, s-a pronuntat in favoarea reluarii negocierilor privind statutul teritoriului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.