Internațional

Occidentalii si-ar schimba obiceiurile pentru a proteja mediul

Ziarul de Vrancea
8 dec 2009 639 vizualizări
Asa arata un sondaj realizat inainte de conferinta pentru clima care a inceput ieri in capitala Danemarcei n peste 110 sefi de stat si de guvern vor participa la reuniune

Cel putin 110 sefi de stat si de guvern vor participa la conferinta ONU pentru clima, care a inceput ieri la Copenhaga. "Aceasta prezenta reflecta o mobilizare fara precedent a hotaririi politice pentru a lupta impotriva schimbarii climatice", a mentionat premierul tarii gazda, Lars Loeke Rasmussen. Presedintele american Barack Obama va fi prezent la inchiderea summitului, in 18 decembrie.

Conferinta ONU vizind sa defineasca raspunsul mondial la incalzirea climatica, care ameninta planeta, a inceput ieri la Copenhaga. Miza acestei conferinte istorice prin amploare este limitarea la doua grade cresterea medie a temperaturii pe Pamint, ceea ce poate fi obtinut prin reducerea drastica a emisiilor de gaze cu efect de sera.


Incalzirea planetei modifica traditiile


Peste 80% dintre francezi, americani, japonezi, italieni si polonezi declara ca sint dispusi sa isi schimbe obiceiurile de consum pentru a contracara efectele incalzirii globale, potrivit unui sondaj publicat ieri, in ziua inceperii summitului pe tema climei de la Copenhaga. Dupa ce au fost informati despre tematica reuniunii, 88% dintre francezi, 87% dintre polonezi, 85% dintre italieni, 81% dintre japonezi si 80% dintre americani s-au declarat "pregatiti sa isi modifice stilul de viata si sa isi limiteze consumul" pentru a proteja mediul inconjurator, potrivit acestui sondaj realizat de Institutul IFOP, publicat de cotidianul Le Monde.

Daca 64% dintre francezi au declarat ca sint la curent cu mizele acestei conferinte internationale, in schimb majoritatea italienilor (67%), japonezilor (63%), americanilor (61%) si polonezilor (53%) au marturisit ca nu au auzit niciodata vorbindu-se despre aceste lucruri.

Persoanele intervievate considera, de altfel, ca Summitul de la Copenhaga se va incheia doar printr-un acord de fatada (75% dintre francezi, 61% dintre japonezi, 60% dintre italieni si polonezi si 49% dintre americani). Acest sondaj a fost realizat in perioada 25 noiembrie - 3 decembrie, pe internet, pe un esantion reprezentativ de 3.713 persoane in virsta de peste 18 ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.