Internațional

Belgradul si-a pus toate sperantele in Curtea Internationala de Justitie

Ziarul de Vrancea
8 dec 2009 624 vizualizări
Belgradul spera ca avizul Curtii Internationale de Justitie (CIJ) privind legalitatea independentei Kosovo va stopa continuarea recunoasterii internationale a autoritatilor de la Pristina, a declarat ministrul sirb de Externe, Vuk Jeremici.

"Ceea ce dorim sa obtinem (dupa avizul CIJ - n.r.) este sa impiedicam orice noua recunoastere a Kosovo, sa blocam aderarea Kosovo la institutiile internationale unde statutul de membru este rezervat statelor suverane", a subliniat ministrul sirb. "Aceasta va reprezenta sarcina diplomatiei noastre. Daca vom reusi, va fi clar ca nu exista nici o alternativa privind revenirea la masa negocierilor" in legatura cu statutul Kosovo cu autoritatile de la Pristina, a adaugat Jeremici. El a mai declarat ca avizul CIJ, care are caracter consultativ, ar putea fi emis spre "mijlocul anului viitor". CIJ, care este insarcinata cu rezolvarea diferendelor dintre state, a inceput la 1 decembrie audierile privind legalitatea proclamarii independentei Kosovo, la 17 februarie 2008. Audierile vor continua pina la 11 decembrie. "Este putin probabil ca CIJ sa adopte o pozitie potrivit careia este acceptata modificarea unilaterala a frontierelor statelor pasnice, democratice si recunoscute international, impotriva vointei Consiliului de Securitate al ONU. Daca acest lucru este permis, totul este permis", a subliniat Jeremici. Independenta Kosovo a fost recunoscuta pina acum de 63 de tari din lume, printre care Statele Unite si 22 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Kosovo nu este membru ONU.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.