Internațional

Granicerii nord-coreeni au ordin sa traga in cei ce fug peste granita

Ziarul de Vrancea
8 dec 2009 672 vizualizări
Granicerii nord-coreeni au dreptul sa deschida focul pentru a împiedica defectarile în masa, dupa brusca reevaluare a monedei nationale, care a semanat furie si confuzie în rindul populatiei, relateaza presa sud-coreeana

Autoritatile au reevaluat brusc, la inceputul lunii, wonul nord-coreean pentru prima data in ultimii 17 ani, aparent pentru a limita tranzactiile de pe piata neagra. Aceasta masura a provocat furie in rindul unei populatii deja sarace, potrivit presei sud-coreene. "Nu dispunem de informatii privind revolte sau defectari in masa, dar in conditiile in care nord-coreenii nu au facut niciodata pina in prezent o actiune colectiva, probabil ca vor alege mai degraba sa fuga, daca situatia se inrautateste", a declarat o sursa din serviciile secrete sud-coreene. Nord-coreenii au avut la dispozitie o saptamina pentru a-si schimba wonii vechi (un won nou este echivalent cu 100 de woni vechi), dar a fost impus un plafon, ceea ce i-a facut pe multi sa se teama ca isi vor pierde economiile. Portalul de informatii sud-coreean DailyNK a afirmat ca nemultumirea persista, in pofida deciziei regimului de a ridica plafonul total de schimb de la 100.000 woni (intre 30 si 50 de dolari pe piata neagra) la 300.000 de woni, pentru o familie cu patru membri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.