Internațional

La ce mai este benefic mersul pe jos

Ziarul de Vrancea
7 dec 2009 812 vizualizări
O plimbare zilnica scade riscul de aparitie a cancerului de prostata si a racelii, potrivit unui studiu recent publicat în revista Urology.

Aproximativ doua treimi dintre barbatii care merg pe jos intre trei si sase ore pe saptamina sint mai putin predispusi sa fie diagnosticati cu cancer la prostata, comparativ cu barbatii care au un regim de viata sedentar. Potrivit aceluiasi studiu, cei care merg pe jos intre o ora si trei ore pe saptamana sunt cu 86% mai putin predispusi sa sufere de o forma agresiva cu o evolutie rapida a acestei maladii. Studii precedente au dovedit ca exercitiile fizice scad concentratia de testosteron si a altor hormoni din singe, care sint asociati cu cresterea tumorilor de prostata. Sportul contribuie, totodata, la stimularea sistemului imunitar si la reducerea riscului de aparitie a cancerului. Cercetatorii de la American College of Sports Medicine au descoperit ca persoanele care fac sport timp de 45 de minute de patru ori pe saptamina isi iau cu pina la 50% mai putine zile de concediu medical in sezonul de iarna, in comparatie cu persoanele care nu fac sport.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.