Internațional

Putin lauda realizarile lui Stalin

Ziarul de Vrancea
5 dec 2009 733 vizualizări
Premierul rus si fostul agent KGB, Vladimir Putin, a laudat public, in sesiunea sa anuala televizata de intrebari si raspunsuri, realizarile lui Stalin, dictatorul comunist vinovat de moartea a milioane de persoane.

Iosif Stalin a trimis la moarte milioane de persoane in timpul regimului sau de teroare, iar numele sau a fost un tabu timp de decenii, dar dictatorul este aproape de reabilitare, dupa ce Putin a laudat public realizarile sale, comenteaza cotidianul britanic. Premierul rus a declarat ca este "imposibil sa emiti o judecata generala" despre omul care a condus Gulagul, sistemul lagarelor de munca fortata. Premierul rus s-a referit in principal la meritul lui Stalin de a transforma Uniunea Sovietica intr-o superputere industriala si la infringerea lui Hitler in cel de-al doilea razboi mondial. "Este evident ca, din 1924 pina in 1953, tara pe care a condus-o Stalin s-a transformat dintr-o societate agrara intr-una industriala. Ne amintim perfect problemele, in special catre final, cu agricultura, cozile pentru alimente si alte asemanatoare (...), dar industrializarea cu siguranta a avut loc. (...) Am cistigat Marele Razboi Patriotic (cel de-al doilea razboi mondial, n.red.). (...) Chiar cind luam in considerare pierderile, nimeni nu poate arunca pietre in cei care au organizat si condus aceasta victorie, pentru ca, daca am fi pierdut razboiul, consecintele pentru tara noastra ar fi fost mult mai catastrofale", a afirmat el. Premierul rus a apreciat ca "au existat fara indoiala" aspecte pozitive ale regimului lui Stalin, dar ca acestea au fost realizate cu un pret prea mare. "A existat represiune. Acesta este un fapt. Milioane din cetatenii nostri au suferit din aceasta cauza. si acest mod de a conduce un stat, pentru a ajunge la un rezultat, nu este acceptabil. Este imposibil", a spus Putin. Disponibilitatea lui Putin de a recunoaste meritele lui Stalin contrasteaza cu abordarea presedintelui rus Dmitri Medvedev, care a condamnat dur regimul dictatorului, la 30 octombrie, ziua in care Rusia comemoreaza victimele represiunii politice din fosta Uniune Sovietica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.