Internațional

Machiajul femeilor care apar la televiziunea publica din Iran este ilegal

Ziarul de Vrancea
3 dec 2009 653 vizualizări
Seful televiziunii de stat iraniene le-a interzis femeilor care apar pe post sa se machieze, considerind ca este o practica ilegala si impotriva legilor islamice.

Potrivit cotidianului Etemad si agentiei Fars, seful televiziunii de stat iraniene, Ezatollah Zarghami a declarat, in cadrul unui consiliu de administratie al televiziunii, ca "machiajul femeilor care apar in emisiunile TV este ilegal si impotriva legii islamice". "In niciun caz nu trebuie sa se intimple asa ceva", a mai spus el. El a mai cerut sa fie evitate "amabilitatile socante intre femei si barbati, atit la televiziune, cit si la radio" si a recomandat ca femeile invitate la diferite emisiuni sa fie primite de catre femei si nu de barbati. Zarghami a primit, in luna noiembrie, un al doilea mandat de cinci ani in fruntea televiziunii publice iraniene de la Guvern si cu aprobarea ayatolahului Ali Khamenei, care i-a cerut in mod special sa vegheze la respectarea religiei si a moralitatii. Potrivit acelorasi surse, Zarghami, fost responsabil in cadrul Gardienilor Revolutiei, armata ideologica a regimului islamic, a mai cerut echipei sale sa reduca spatiul acordat muzicii.

"Exista prea multa muzica in toate emisiunile televizate", a declarat el, precizind ca in emisiunile de tip talk-show pauzele sint punctate "de o muzica anormala". Negind ca ar vrea sa imite televiziunile occidentale, el a mai spus ca apreciaza muzica "excelenta si calma" din unele filme occidentale, dar este de parere ca "ameliorarea calitatii muzicii si reducerea spatiului acordat ei" ar trebui sa fie o prioritate pentru televiziunea iraniana.

Televiziunea publica iraniana, care detine monopolul pe piata media din Iran, are opt canale TV si 15 posturi radio. Dupa revolutia islamica, televiziunea a trecut prin diferite etape, cu o mai mare sau mai mica libertate acordata femeilor, care nu au voie sa isi arate parul, dar aveau voie sa se machieze discret. Pusa in fata concurentei lansate de televiziunile straine difuzate prin satelit, televiziunea publica iraniana a incercat in ultimii ani sa realizeze emisiuni cit mai atractive. Totusi, toate emisiunile difuzate de televiziunea de stat din Iran ramin sub stricta supraveghere. "Trebuie sa fiti antenti ca nimic nepotrivit sa nu se difuzeze", le-a spus Zarghani subordonatilor sai.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.