Internațional

Pantof aruncat in jurnalistul irakian care a aruncat cu pantofii în Bush

Ziarul de Vrancea
2 dec 2009 773 vizualizări
O persoana care s-a prezentat drept jurnalist a aruncat ieri, la Paris, cu un pantof spre jurnalistul irakian Muntazer al-Zaïdi, devenit celebru pentru ca a aruncat cu pantofii în fostul presedinte american George W. Bush.

La o conferinta de presa la Paris, un barbat care s-a prezentat in araba ca fiind jurnalist irakian in exil l-a acuzat pe al-Zaidi ca este sustinatorul unei dictaturi, apoi a strigat "Iata un alt pantof pentru tine!". Zaidi a reusit sa se fereasca, iar pantoful a ajuns in spatele celor care interveneau la conferinta de presa. Apoi a urmat un schimb dur de cuvinte intre fratele lui Zaidi si agresor. "Cind am folosit aceasta metoda, a fost contra ocupatiei. Nu l-am folosit impotriva unui compatriot", a declarat Zaidi.

Jurnalistul irakian a aruncat cu pantofii in Bush la 14 decembrie 2008 la o conferinta de presa la Bagdad, strigind: "Este sarutul de adio, ciine!". Condamnat la un an de inchisoare pentru "agresiune impotriva unui sef de stat aflat in vizita oficiala", Zaidi, considerat de multi din lumea araba un erou, a fost eliberat dupa noua luni, pentru buna purtare, dar, temindu-se pentru siguranta sa, s-a refugiat in Liban. La conferinta de la Paris, el a spus ca se afla in Franta pentru citeva zile, apoi se va duce la Geneva. El a explicat ca a fost torturat trei zile la inceputul detentiei si necesita ingrijiri medicale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.