Internațional

Luxembourg-ul ridica moralul Romaniei

Ziarul de Vrancea
1 sep 2005 860 vizualizări
Ministrul luxemburghez al Afacerilor a declarat ca integrarea Romaniei in 2007 este pe deplin acceptata de opinia publica europeana.

Ministrul luxemburghez al Afacerilor Externe, Jean Asselborn, care a participat, ieri, la cea de-a sasea sesiune plenara din cadrul reuniunii anuale a diplomatiei romanesti, a apreciat ca la nivelul opiniei publice europene aderarea Romaniei la UE in 2007 este deja acceptata. "Opinia publica, o spun foarte cinstit, ar fi multumita daca, la 1 ianuarie 2007, Romania, ca si Bulgaria, va fi primita ca membru deplin al Uniunii Europene. Acesta este un fapt acceptat de catre opinia publica si de noi (n.r. - liderii politici) si este in interesul tarii voastre si al Uniunii Europene", a subliniat el. Referindu-se la eventuala activare a clauzei de salvgardare, care ar determina intirzierea cu un an a aderarii Romaniei, el a spus ca obiectivul Uniunii este ca Romania si Bulgaria sa devina parte integranta a organizatiei in 2007. "Nu exista un plan B, C, D sau E. Este o singura cale de urmat, atit pentru UE, cit mai ales pentru Romania, pentru a ne asigura ca la 1 ianuarie 2007, Romania, impreuna cu Bulgaria, devin state membre", a adaugat Asselborn. Totusi, el a insistat asupra luptei impotriva coruptiei, care este, in opinia sa, "esenta, punctul nevralgic al eforturilor, cancerul unei societati". Cit despre ratificarea Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, el s-a declarat convins ca aceasta procedura "nu va intimpina nici un fel de probleme in Luxemburg". "Il vom ratifica chiar de doua ori daca va fi nevoie, nu va fi nici o problema. Vom gasi timpul sa facem acest lucru si o vom face cu unanimitate", a afirmat el, explicind ca sesiunea parlamentara incepe, conform Constitutiei statului, in prima zi de marti a lunii octombrie.


Stolojan: Nu amanarea integrarii este solutia pentru adoptarea cerintelor UE

Persoanele care afirma ca Romania nu este pregatita in prezent pentru integrarea europeana nu vor fi niciodata pregatite pentru aderare, a declarat,ieri, consilierul prezidential Theodor Stolojan. "Cei care se vaita ca nu sintem pregatiti sa ne integram in Uniunea Europeana se vor vaita 100 de ani de acum inainte. Cunoastem foarte bine in Romania acest gen de manifestari. Asta nu inseamna ca avem o problema cu ei. Nu avem absolut nici o problema", a spus Stolojan. Acesta a adaugat ca abia atunci cand Romania va ajunge in sistem va putea sa aplice regulile si sa adopte masurile necesare. "Pina atunci tot faci exercitii, dar tot viata reala te determina sa te schimbi 100%. Prin urmare, nu aminarea este solutia, ci incercarea de a raspunde ci mai rapid cerintelor integrarii si intrarea in sistem care pina la urma te obliga sa te comporti in conformitate cu cerintele sistemului", a mai spus Stolojan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.