Internațional

Polul social va fi lansat lansat la apa

Ziarul de Vrancea
1 sep 2005 739 vizualizări
Iliescu si Roman s-au hotarit: chiar si fara PSD, "polul social" se va lansa, pina la sfirsitul lunii septembrie. Roman este convins ca PSD nu acopera "nevoia de stinga" pentru ca este incarcat cu o imagine a coruptiei extrem de aspra si nu are cum face fata"

Ion Iliescu si Petre Roman vor lansa, pina la sfirsitul lunii septembrie, "polul social", care ar urma sa reuneasca fortele de stinga din Romania pentru constituirea unei alternative la actuala putere.

Anuntul a fost facut, ieri, de liderul Partidului Forta Democrata, Petre Roman. El a precizat ca "polul social" va reprezenta "alternativa de stinga, de centru-stinga" la actuala putere de dreapta, urmind sa reuneasca "oameni cu sensibilitate sociala, care sint impreuna, partide, personalitati, miscari sindicale, societate civila". Intrebat daca PSD nu poate acoperi in acest moment nevoia de stinga, Petre Roman a raspuns: \'\'Absolut ca nu. PSD este incarcat cu o imagine a coruptiei extrem de aspra, de eroziva si, cita vreme este dominat de aceasta imagine, nu are cum face fata". El a declarat, insa, ca a luat legatura si cu liderii PSD in legatura cu "polul social", dar, pina acum, acestia au fost "evazivi". Pe de alta parte, Roman a declarat ca nu are resentimente in relatia cu Ion Iliescu. El a adaugat ca un mare politician roman de la inceputul secolului XX spunea ca "greselile politice nu se razbuna, se corecteaza".

La rindul sau, senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ca "polul social" va fi o "tribuna" de manifestare a stingii politice si intelectuale romanesti, care nu este obligatoriu sa se tranforme in partid politic si care nu reprezinta o concurenta la PSD. El a aratat ca PSD este principala structura organizata ca partid politic al stingii, dar ca "asta nu este suficient". "Sint si oameni care nu apartin PSD-ului, nu vor sa intre in PSD. De aceea, simtim nevoia unei tribune mult mai largi, in care sa se poata afirma acele forte care trebuie sa joace un rol activ in viata tarii", a mai spus Ion Iliescu. Interesant este ca liderul PSD Mircea Geoana considera ca un pol social nu se poate realiza decat in jurul PSD, in caz contrar fiind un "nonsens politic".


Iliescu: "Tilharii din PSD sint o metafora"

Senatorul PSD Ion Iliescu a apreciat, ieri, ca PSD ar trebui sa gestioneze mai bine, "mai de substanta si mai solidar" problemele cu care se confrunta in prezent. Pe de alta parte, intrebat daca i-a catalogat ca "tilhari" pe liderii PSD - asa cum relatase un cotidian central - Iliescu a afirmat: "O metafora pe care o folosesti intr-o discutie e cu totul altceva". "Este regretabil ca, din pacate, avem asemenea naravuri la oameni de-ai nostri: stau intr-un cerc inchis si pe urma incep sa vinda informatii si deformate, trecute prin filtrul unor interese personale", a adaugat senatorul PSD. Ion Iliescu a facut aceste afirmatii cu ocazia lansarii cartii sale "Viata politica intre violenta si dialog", aparuta in 1997 si reeditata acum, lansare la care a participat si Petre Roman.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.