Internațional

Gabriel Negoi si Nicoleta Onel poarta inca stigmatul arestului

Nicoleta Cristea
1 sep 2005 786 vizualizări
Cei doi inceraca sa isi reia studiile intrerupte anul trecut

Nicoleta Onel si Gabriel Negoi, singurii inculpati in dosarul de trafic si consum de droguri judecati in stare de libertate, spun ca se confrunta cu pecetea de "pusariasi", cu toate ca arestul pe care l-au executat a fost preventiv si nicidecum in urma unei sentinte penale definitive. Cei doi au pierdut un an de studii, si fac in acest moment diligente pentru a-si relua scoala intrerupta in momentul in care au fost arestati "preventiv" pentru noua luni. Pe de o parte, Nicoleta Onel (19 ani), incearca sa revina in clasa a XII-a la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani. "Am vorbit cu directorul liceului si mi-a spus ca incearca sa rezolve situatia mea. Am auzit insa ca nu ar mai fi locuri, insa sint convinsa ca voi fi ajutata", ne-a spus Nicoleta Onel. Pe de cealalta parte, autoritatile din invatamint asigura ca nu poate fi vorba ca tinara sa nu isi poata relua studiile. "Nu mi se pare normal sa punem la zid o persoana care a gresit o data. Nu cred ca avem de ce sa-i refuzam elevei dreptul de a-si finaliza studiile", este de parere inspectorul scolar general Danut Popoiu. Tinara este acuzata ca, in vara anului 2004, pe cind era eleva in clasa a XII-a, i-a vindut lui Stefan Ferau patru doze de hasis, pe care le avea de la prietenul ei Florinel Sava. De asemenea, "mascatii" au gasit la domiciliu fetei 13,6 grame de hasis. Inainte sa fie arestat, Gabriel Negoi (21 ani) incepuse cursurile Universitatii Romano-Americane din Bucuresti, dar era student si la Facultatea de Inginerie - Transporturi Auto de la Universitatea Transilvania Brasov. Acum, desi eliberat, nu putea sa isi dea restantele acumulate in cele noua luni de arest, pentru ca avea interdictie de a parasi localitatea. "Fiul meu a stat doar in Focsani. Acum am facut cerere pentru a putea parasi localitatea pentru a-si da restantele. Mi-au comunicat azi (n.r ieri) ca mi-a fost admisa cererea, in camera de consiliu si, in perioada 1- 15 septembrie, poate parasi localitatea", ne-a declarat Ionel Negoi. Gabi Negoi este acuzat ca, in luna septembrie 2004, ar fi avut o intelegere cu Aurelian Dorobantu, prin care s-ar fi oferit sa vinda 319 grame de cinepa salbatica, insa, ulterior, datorita calitatii slabe a "marfii", ar fi restituit-o.


Cinci inculpati din dosarul "Hasis" sint inca "periculosi"

Judecatorii Tribunalului Vrancea au respins ieri cererile de eliberare

ale inculpatilor din dosarul de trafic si consum de droguri. Vineri,

avocatii celor cinci acuzati din acest dosar, care inca sint judecati in

arest, au cerut eliberarea conditionata a acestora, insa, dupa o aminare de trei zile, magistratii au decis ca acestia inca mai prezinta pericol pentru societate si nu pot fi eliberati. Familiile inculpatilor sint hotarite sa faca recurs impotriva acestei decizii. Amintim ca in acest proces sint judecati in stare de arest, fie pentru trafic, fie pentru consum de droguri, Stefan Feraru (34 ani), Florinel Sava (27 ani), Aurelian Argesanu (21 ani), Aurelian Catalin Dorobantu (31 ani) si Catalin Mihai Janu (24 ani), fiind inchisi la sfirsitul lunii octombrie 2004. Nicoleta Onel (18 ani), si Gabriel Negoi (21 ani) sint, de asemenea, inculpati in dosar, insa sint judecati in stare de libertate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.