Internațional

Michelle Obama a atras toate privirile la primul dineu de la Casa Alba

Ziarul de Vrancea
26 nov 2009 715 vizualizări
Receptia, cea mai inalta forma de a onora un oaspete strain, a fost oferita în onoarea premierului Indiei

Presedintele Barack Obama a tinut un toast in onoarea consolidarii prieteniei cu India, la primul dineu dat de administratia sa in onoarea unui lider strain. "Pentru viitorul ce ne asteapta", a spus Obama, ridicind paharul in cinstea oaspetelui sau, premierul Manmohan Singh. "Sa-i raspundem chemarii si sa ne lasam natiunile sa realizeze toate triumfurile ce ne asteapta", a subliniat el.

Traditie ce a inceput in 1874, aceste dineuri constituie cea mai inalta forma de a onora un oaspete strain. Dineul de marti seara demonstreaza intentia lui Obama de a fauri legaturi si mai puternice cu aceasta tara. Singh a omagiat in toastul sau prietenia Statelor Unite si a provocat aplauze atunci cind a vorbit despre sarmul primei doamne. Alegerea lui Obama "a fost o inspiratie pentru toti cei care pretuiesc valorile democratiei si egalitatea sanselor", a spus Singh.

Obama si sotia sa Michelle, imbracata intr-o fermecatoare rochie crem cu accente argintii, l-au primit pe premier si pe sotia sa si au pozat impreuna, inainte de a intra la receptie. Lista invitatilor a inclus aliati politici, citiva opozanti, celebritati si membri ai comunitatii diplomatice indiene. Mesele, amplasate intr-un cort pe peluza sudica a Casei Albe, au avut cite zece locuri si au fost impodobite in verde-mar, rubiniu si auriu.

"Acest dineu va deveni un punct de referinta pentru viitoarele dineuri de stat si gale oficiale", spunea, inainte, Anita McBride, fosta angajata a Casei Albe in perioada lui Bush. Ea sublinia ca presedintele Obama are ocazia de a-si pune amprenta pe indelungata traditie a Casei Albe de a primi cu mare pompa liderii internationali.

George W. Bush nu a organizat decit sase dineuri oficiale in cei opt ani la Casa Alba, fata de 29 organizate de Bill Clinton.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.