Internațional

Bilantul masacrului din Filipine a ajuns la 46 de morti

Ziarul de Vrancea
25 nov 2009 659 vizualizări
Bilantul masacrului comis luni în sudul statului Filipine, în cadrul unei reglari de conturi, a ajuns la 46 de morti.


Politia a descoperit 26 de cadavre marti in gropi comune, iar 22 au fost descoperite luni. Cu totii faceau parte dintr-un grup de alesi locali si jurnalisti rapiti de persoane inarmate. Anterior, un purtator de cuvint al armatei a declarat ca persoane inarmate, cu legaturi cu un puternic politician local, au luat ostatice 40 de persoane, printre care unii dintre rivalii acestuia si 20 de jurnalisti locali. Printre ostatici figureaza sotia unui primar din provincia Maguindanao, Esmael Mangundadatu, asistentii sai si unii dintre sustinatori. Jurnalistii il insoteau pe Mangundadatu, care urma sa devina candidat la functia de guvernator al provinciei, cu majoritate musulmana, la alegerile din mai. Presedintele Gloria Arroyo a decretat ieri starea de urgenta in sudul tarii, in urma masacrului. Reglarile de conturi si violentele intre clanuri rivale nu sint rare in sudul acestei tari, unde are loc si un conflict intre armata si rebelii separatisti musulmani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.