Internațional

Planeta se va incalzi cu 7 grade pina în anul 2100

Ziarul de Vrancea
25 nov 2009 617 vizualizări
încalzirea climatica este mai grava decit s-a estimat, iar temperatura medie anuala ar putea creste cu 7 grade în anul 2100, potrivit unui studiu care cuprinde opiniile a 24 de climatologi ce sustin nevoia de actiuni rapide si eficiente cu putin timp înainte de summitul de la Copenhaga.

Institutul de cercetare a efectelor asupra climei de la Potsdam, Germania, a publicat ieri un document de 64 pagini, ce sintetizeaza lucrarile stiintifice asupra schimbarilor climatice aparute in cel de-al patrulea raport al Grupului interguvernamental de experti asupra climatului (Giec, 2007), urmat de un apel la actiune. "Temperatura medie a aerului ar urma sa urce cu valori cuprinse intre 2 si 7 grade in 2100 fata de perioada preindustriala", sustin autorii. Cresterea cu 40% a emisiilor de CO2 intre 1990 si 2008 face mai dificil de atins obiectivul stabilit in iulie de mai multi conducatori ai tarilor dezvoltate si emergente de a limita incalzirea globala la 2 grade. "Fiecare an de intirziere in luarea de masuri creste posibilitatea ca incalzirea sa depaseasca 2 grade Celsius", se mai arata in raport.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.