Internațional

Increderea in economia Germana a revenit puternic

Ziarul de Vrancea
25 nov 2009 625 vizualizări
Increderea in mediul de afaceri german a crescut in noiembrie peste asteptari, la un nivel maxim al ultimelor 15 luni, ceea ce arata ca ritmul de revenire economica s-ar putea intensifica anul viitor, scrie Bloomberg.

Institutul Ifo din Munchen a anuntat marti ca indicele mediului de afaceri, realizat pe baza unui sondaj in rindul a 7.000 de directori, a crescut la 93,9 puncte, de la 92 puncte in octombrie. Acesta este cel mai inalt nivel atins de indice din august 2008. Economistii estimau ca indicele va crestre la 92,5 puncte, potrivit unui sondaj Bloomberg. in martie, indicele a atins un minim al ultimilor 26 de ani, de 82,2 puncte. Cresterea economica a accelerat in al treilea trimestru, in contextul in care companiile si-au refacut stocurile si cresterea comenzilor pentru exporturi a determinat fabricile sa intensifice productia. Industria manufacturiera a crescut pentru a doua luna consecutiv in noiembrie, iar incilele bursier Dax a avansat cu 20% in acest an. Rata somajului, aprecierea monedei europene si expirarea masurilor de stimuli ar putea totusi sa limiteze ritmul de crestere in 2010.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.