Internațional

Masacru electoral in Filipine

Ziarul de Vrancea
24 nov 2009 700 vizualizări
Membrii unei caravane de campanie au fost luati ostatici, iar jumatate dintre ei au fost gasiti ucisi

Douazeci si una de persoane care faceau parte dintr-un grup de alesi locali si de jurnalisti rapiti de barbati inarmati au fost gasiti morti in sudul Filipinelor, a informat ieri un sef regional al armatei. "Am descoperit 21 de cadavre", a declarat la un post de radio generalul Afredo Cayton, precizind ca ostaticii au fost ucisi de barbati inarmati. "Continuam cercetarile pentru a-i gasi pe ceilalti (ostatici)", a indicat el, adaugind ca pentru moment nu poate oferi detalii legat de identitatea criminalilor.

Purtatorul de cuvint al armatei, colonelul Romeo Brawner, a afirmat ca barbati inarmati legati de un puternic politician local au rapit 40 de persoane, din care majoritatea sint rivali politici, iar ceilalti membri ai grupului sint 20 jurnalisti. Victimele au fost decapitate de atacatori.

Potrivit Reuters, a fost vorba de o incercare de a impiedica inscrierea unei candidaturi la legislativele prevazute pentru anul viitor. Printre ostatici figureaza si sotia unui primar din provincia Maguindanao, Esmael Mangundadatu, asistenti si partizani ai sai, a adaugat colonelul. Mangundadatu intentioneaza sa candideze la postul de guvernator al provinciei Maguindanao, majoritar musulmana, in timpul alegerilor programate pentru luna mai. Rapirile ar putea fi legate de rivalitatile dintre clanul guvernatorului actual si clanul primarului Mangundadatu, a indicat colonelul Brawner.

Reglarile de conturi si violentele dintre cele doua clanuri nu sint rare in sudul Filipinelor, regiune care este si teatrul unui conflict intre armata si rebelii separatisti musulmani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.