Internațional

Inca un scandal pe capul premierului Italiei

Ziarul de Vrancea
24 nov 2009 638 vizualizări
Berlusconi - protectorul Mafiei? Un ucigas platit a declarat in fata instantei ca Silvio Berlusconi a fost protectorul politic al liderului Cosa Nostra în anii '90

Premierul italian, care si-a pierdut imunitatea in fata justitiei in cazul a doua acuzatii de coruptie, ar putea fi confruntat cu noi acuzatii dupa ce un ucigas platit al Mafiei, care a fost condamnat, le-a spus magistratilor ca Berlusconi a fost protectorul politic al liderului Cosa Nostra in anii \'90. Gaspare Spatuzza, care a parasit structurile mafiei in 2008, a afirmat ca Giuseppe Graviano i-a spus in 1994 - anul cind Silvio Berlusconi a intrat in politica infiintind partidul Forza Italia - ca "protectorii sai politici" au fost Berlusconi si Marcello Dell\'Utri, co-fondatorul sicilian al formatiunii Forza Italia. Marcello Dell\'Utri a fost condamnat in 2004 pentru "asociere cu Mafia", dar continua sa fie senator in lipsa unei sentinte definitive.

Acuzatiile apar in contextul in care Patrizia D\'Addario se pregateste sa isi publice memoriile, in care povesteste intr-o maniera socanta despre intilnirile avute anul trecut cu seful Executivului de la Roma. în lucrarea intitulata "Gradisca, Presidente" ("Bucurati-va de placere, domnule prim-ministru"), dama de companie descrie cum si-a petrecut anul trecut noaptea alegerilor din Statele Unite impreuna cu Silvio Berlusconi.

Patrizia D\'Addario afirma totodata ca a fost dusa la resedinta lui Berlusconi de la Roma, dupa ce a fost informata despre exigentele sexuale ale premierului de catre Gianpaolo Tarantini, omul de afaceri din Bari cercetat pentru ca ar fi platit femei pentru a le convinge sa participe la petrecerile organizate de Berlusconi si alte personalitati.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.