Internațional

Germania vrea contracte de integrare pentru imigranti

Ziarul de Vrancea
24 nov 2009 614 vizualizări
Guvernul de la Berlin doreste "contracte de integrare" pentru noii imigranti din Germania, a anuntat ieri ministrul pentru integrare, Maria Böhmer

"Cei care vor sa traiasca si sa munceasca aici pentru multa vreme trebuie sa spuna «da» tarii noastre", a declarat responsabila conservatoare, pentru cotidianul regional Stuttgarter Nachrichten. "Aceasta inseamna sa stapineasca limba germana si sa aiba dispozitia de a se implica in societate", a adaugat ea. în acelasi timp, contractele de integrare urmeaza sa stabileasca "ce sustinere pot astepta" imigrantii din partea puterii locale si "care sint asteptarile" de la imigranti, a mai declarat Böhmer. Printre valorile pe care trebuie sa le respecte imigrantii, reprezentanta guvernului german a mentionat libertatea de opinie si egalitatea intre persoanele de acelasi sex. în plus, ea a mentionat "deficiente majore" in privinta cunostintelor de limba si performantelor scolare din "societatile paralele" din anumite cartiere ale marilor orase germane. Böhmer a explicat, de asemenea, ca reusitele populatiei imigrante, care numara 15,1 milioane de persoane in Germania, trebuie sa fie prezentate mai mult, referindu-se "la cei care termina scoala, care invata, care infiinteaza companii si cei care sint ingineri, medici sau avocati". Spre deosebire de alte tari europene, Germania a introdus anul trecut un test de cunostinte despre tara pentru persoanele care doresc sa obtina nationalitatea germana.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.