Internațional

De Ziua Independentei Letoniei, hackerii au spart site-ul presedintelui

Ziarul de Vrancea
19 nov 2009 613 vizualizări
Ei i-au lasat un mesaj de felicitare la a 91-a aniversare si i-au adaugat o continuare: "dar salvati tara! S-ar putea sa nu mai ajungem pina la a 92-a aniversare!"

Hackeri neidentificati au spart ieri, in ziua in care Letonia marcheaza 91 de ani de la proclamarea independentei, site-ul presedintelui tarii, Valdis Zatlers. Potrivit purtatorului de cuvint Ilze Rassa, ieri dimineata hackeri neidentificati au spart sistemul de protectie al site-ului presedintelui (www.president.lv) si au lasat un mesaj in locul discursului oficial al presedintelui: "Va felicitam la a 91-a aniversare, domnule presedinte, dar salvati tara! S-ar putea sa nu mai ajungem pina la a 92-a aniversare!" Echipa tehnica a Presedintiei a inchis temporar site-ul, pentru ca ieri dupa-amiaza acesta sa functioneze deja normal.

La 18 noiembrie 1918, dupa prabusirea Imperiului Rus si inceputul razboiului civil, reprezentantii celor mai mari partide politice, cu exceptia bolsevicilor, au proclamat Republica Letonia. între 1940-1991, Letonia s-a aflat sub ocupatie sovietica. Cu o populatie de 2,3 milioane de locuitori, tara se confrunta cu o situatie economica dificila pe fondul crizei economice globale. Multe intreprinderi au dat faliment. Nivelul de somaj este de peste 19%. Statul baltic, care a aderat la UE in 2004, a avut pina in 2007 o rata de crestere economica de peste 10%. Dar economia s-a prabusit anul trecut, din cauza inflatiei si a crizei mondiale si va inregistra, potrivit celor mai recente previziuni, cea mai puternica recesiune din UE in 2009, cu o scadere cu 18% a PIB-ului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.