Internațional

Gripa porcina a relansat traficul cu medicamente contrafacute

Ziarul de Vrancea
17 nov 2009 606 vizualizări
n afacerile conduse mai ales din Rusia aduc profituri de milioane de euro din contrabanda cu medicamente aflate la vinzare pe Internet

Retelele de crima organizata rusesti cistiga milioane de euro din vinzarea de antivirale contrafacute pe Internet, profitind de teama britanicilor de a nu obtine aceste medicamente de la sistemul public de sanatate, sustine o companie de securitate informatica. Investigatorii din cadrul acestei companii, Sophos, sustin ca mii de astfel de escroci opereaza in special din Rusia si se ocupa cu promovarea de produse ilegale prin intermediul unor farmacii virtuale false. Ei au constatat ca primele cinci tari care achizitioneaza astfel Tamiflu si alte medicamente antivirale sint Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Canada si Franta.

"Gruparile criminale care se afla in spatele acestor farmacii virtuale false pun in pericol vietile, informatiile personale si datele de pe cartile de credit ale clientilor lor", a declarat Graham Cluley, din cadrul Sophos. El a avertizat ca aceste grupari nu au nici o retinere sa promoveze aceste site-uri si ca vor proceda la fel pentru "exploatarea" datelor personale si vinderea de "medicamente care reprezinta un pericol" pentru viata cumparatorilor. Cluley a facut apel catre britanici sa se adreseze "adevaratilor medici" si sa "stea departe" de escrocii de pe Internet.

Sophos estimeaza ca aceste grupari pot cistiga intre 10.000 si 60.000 de lire sterline (11.000 si 67.000 de euro) pe zi, iar ingrijorarea populatiei fata de gripa A H1N1 ar putea sa contribuie la cresterea profitului.

"Nu exista nici un motiv de ingrijorare sau un motiv de a plati medicamentele antivirale. Acestea sint oferite gratis de NHS tuturor celor care au nevoie de ele", a anuntat Sistemul Public de Sanatate (NHS) britanic.


300 de persoane au murit de gripa porcina in Ucraina


Numarul de cazuri mortale provocate de gripa si dificultati respiratorii acute in Ucraina a atins duminica seara 299 de cazuri, in conditiile in care numarul de imbolnaviri a depasit un milion de persoane, anunta site-ul Ministerului Sanatatii. Autoritatile ucrainene au declarat epidemie de gripa la sfirsitul lunii octombrie, cind au fost confirmate primele cazuri de gripa porcina. De asemenea, s-a confirmat ca 85 de persoane au contractat de atunci virusul A(H1N1), iar 16 au decedat. Potrivit Ministerului Sanatatii, peste 1,3 milioane de persoane s-au imbolnavit de gripa sau de dificultati respiratorii acute in fosta republica sovietica. Regiunile Lvov si Ivano-Frankovsk, din vestul tarii, sint cele mai grav afectate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.