Internațional

Virus mutant in Ucraina?

Ziarul de Vrancea
16 nov 2009 954 vizualizări
virusul gripal din Ucraina ar putea fi unul mutant, plaminii victimelor arata ca arsi n unii doctori au asemanat simptomele cu cele intilnite la multe dintre victimele gripei spaniole, care a facut milioane de morti in intreaga lume dupa Primul Razboi Mondial

Virusul ce a provocat moartea a zeci, chiar sute de oameni in Ucraina s-ar putea sa fie unul mutant, mai virulent, care ataca in special plaminii, astfel incit oamenii sint diagnosticati cu pneumonie, insa autopsiile au relevat ca plaminii victimelor aratau ciudat, ca si cum ar fi fost carbonizati. Oamenii de stiinta britanici examineaza in prezent tulpina virusului gripei porcine care a declansat epidemia din Ucraina pentru a vedea daca nu cumva virusul a suferit mutatii, in conditiile in care 189 de oameni au murit si peste un milion s-au imbolnavit in aceasta tara, relateaza Daily Mail. Ultimele statistici oficiale ucrainene vorbesc insa de 282 de morti si sint voci care sustin chiar ca numarul mortilor a trecut in realitate de 1.300. Un doctor din vestul Ucrainei a carui identitate nu este facuta publica a relatat despre efectele alarmante ale virusului. "Am facut necropsii pe doua victime si am descoperit sa plaminii lor erau negri precum carbunele. Aratau ca si cum ar fi fost arsi. Este inspaimintator", a spus medicul. Unii doctori au asemanat simptomele cu cele intilnite la multe dintre victimele gripei spaniole, care a facut milioane de morti in intreaga lume dupa Primul Razboi Mondial.


Combinatie de virusuri agresive


Patru barbati si o femeie au murit din cauza gripei la Liov, doua dintre victime fiind in grupa de virsta 22-35, ceilalti avind peste 60 de ani, a declarat medicul sef al spitalului de urgenta din oras, care a diagnosticat boala ca fiind pneumonie virala. "Am trimis analizele la Kiev. Nu credem ca este gripa porcina de tip H1N1. Dar nici nu stim ce fel de pneumonie este asta", a recunoscut doctorul. "Spre deosebire de epidemiile similare din alte tari, in Ucraina au aparut simultan trei cauze ale unor infectii virale grave: doua gripe sezoniere si gripa californiana", a precizat presedintele ucrainean Viktor Iuscenko intr-un interviu TV. "Virusologii au ajuns la concluzia ca aceasta combinatie de infectii poate produce un nou virus si mai agresiv, rezultat al unei mutatii", a mai spus presedintele. El a apelat la Organizatia Mondiala a Sanatatii, iar o echipa de specialisti desfasoara in prezent teste la Kiev si in Liov in efortul de a identifica virusul. Virusul din Ucraina este testat in prezent in laboratoarele centrului medical de cercetare Mill Hill North din Londra. "Nu avem un orizont de timp pentru rezultatele testelor, desi avem unele rezultate preliminare, dar nu va putem spune ce indica. Nu avem suficiente esantioane de virus, asa ca trebuie sa producem noi mai multi inainte de ajunge la o decizie concludenta cu privire la natura virusului", a spus un purtator de cuvint al laboratorului londonez. Polonia vecina Ucrainei a cerut UE sa ia masuri, temindu-se ca misteriosul virus s-ar putea raspindi catre vest. Premierul Donald Tusk le-a scris presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si premierului suedez Fredrik Reinfeldt, care detine presedintia UE. "Caracterul acestei amenintari cere actiune rapida care trebuie intreprinsa la nivelul Uniunii Europene", spune Tusk in scrisoare. Rusia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania au instituit deja controale asupra cetatenilor ucraineni care intra pe teritoriul lor. Slovacia a inchis doua dintre cele cinci puncte de trecere a fontierei. Universitatile, scolile si cresele au fost inchise, intilnirile publice au fost interzise, iar teatrele suspendate, scrie The Daily Mail.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.