Internațional

Filat cere garzi de corp de la Bucuresti

Ziarul de Vrancea
6 nov 2009 699 vizualizări
Premierul moldovean Vlad Filat va veni la Bucuresti fara garzi de corp, cerindu-i Romaniei sa-i asigure paza, pentru a reduce din cheltuieli.

Asa cum a procedat si cu ocazia vizitei la Bruxelles, Filat va fi insotit numai de ministrul de externe Iurie Leanca. "Pentru a reduce din cheltuieli vom discuta cu Bucurestiul sa asigure, inclusiv, paza. Cel mai probabil vom merge cu masina, dar trebuie sa ne intoarcem cu rezultate inalte", a spus premierul liberal-democrat. "Din cite cunosc, eu asigur paza premierului", a spus, in gluma, Iurie Leanca, amintind de afirmatia premierul in acest sens dinainte de deplasarea la Bruxelles. Vlad Filat si Iurie Leanca vor ajunge in 13 noiembrie la Bucuresti, pentru a participa la cummitul sefilor de guvern ai statelor membre ale Intitiativei Central Europene. Delegatia Republicii Moldova va fi formata din patru persoane, dintre care doua sint deja la Bucuresti. Potrivit lui Leanca, premierul va avea si intrevederi bilaterale, inclusiv cu seful statului roman, Traian Basescu. Vlad Filat si-a exprimat speranta ca va semna, la Bucuresti, Conventia privind Micul Trafic la Frontiera, ce le va permite moldovenilor care locuiesc la distanta de maxim 50 de kilometri de granita sa intre in Romania fara vize. "Speram sa reusim semnarea acestui document important, este un obiectiv care ni l-am propus", a spus seful Guvernului moldovean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.