Internațional

Cel mai amuzant banc din lume

Ziarul de Vrancea
6 nov 2009 1011 vizualizări
Cel mai amuzant banc din lume, despre un taran care isi bate joc de un orasean naiv, provine din Suedia, potrivit unui sondaj organizat de revista Reader's Digest in rindul cititorilor ei din lumea intreaga

Revista Reader\'s Digest a organizat un sondaj printre cititorii ei din lumea intreaga, iar bancul trimis de Jörgen Jönsson din Suedia a primit cele mai multe voturi din cele 30 de tari participante. Pe locurile urmatoare s-au clasat bancuri expediate din Finlanda, Rusia si Mexic, iar pe ultimele pozitii cele trimise din Marea Britanie, China, Croatia, Coreea de Sud si Spania. Bancul premiat prezinta povestea unui orasean care se hotaraste intr-o buna zi sa mearga la vinatoare, la tara. Oraseanul, imbracat in costum si purtind cravata, isi incarca arma, o pune la ochi, trage si impusca un fazan care cade in curtea unui fermier. Oraseanul se apropie de ferma, cu vadita intentie de a-si recupera prada, insa nimereste peste un taran artagos. "Vinatul a cazut in ferma mea! Este al meu!", striga fermierul. Insa oraseanul nu se lasa mai prejos: "Dar eu l-am impuscat! Dati-mi-l inapoi!", raspunde el. "Prea bine, atunci. Daca vrei sa iti iei inapoi fazanul, va trebui sa jucam «taraneasca»", a continuat taranul. "Ce e asta?", intreaba oraseanul. "Ei bine, iti voi da un sut intre picioare, iar apoi va fi rindul tau sa imi tragi un sut. Acela care va tipa mai putin va cistiga fazanul", explica taranul. Oraseanul accepta si ia pozitia necesara. Taranul isi ia elan si ii trage un sut naprasnic intre picioare. Vinatorul se prabuseste si se zbate de durere. Dupa 20 de minute, el reuseste cu greu sa se ridice in picioare, sperind sa isi ia revansa, insa taranul il opreste spunindu-i: "Gata, ai cistigat. Renunt. Poti sa iti iei fazanul".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.