Internațional

Scotland Yard isi toarna cenusa in cap

Ziarul de Vrancea
24 aug 2005 754 vizualizări
Politia metropolitana si-a cerut scuze inca odata pentru uciderea brazilianului Menenzes in statia de metrou. Totodata, a fost instiintata opinia publica ca orice motiv al uciderii a fost anulat, deoarece brazilianul nu a fugit in statia de metrou, a folosit biletul pentru a intra in statie si nici nu avea un rucsac.

Familia brazilianului ucis la metroul din Londra fusese informata de Scotland Yard, la doua zile dupa producerea incidentului, ca tinarul nu avusese un comportament suspect. Informatia a fost dezvaluita de comisarul-adjunct John Yates, in cursul unei prime intrevederi cu delegatia de anchetatori brazilieni sosita la Londra pentru a investiga circumstantele producerii incidentului soldat cu moartea lui Jean Charles de . Jean Charles de Menezes a fost impuscat de opt ori, intr-o statie a metroului londonez, la o zi dupa atentatele esuate din 21 iulie, politistii care il urmareau confundindu-l cu unul dintre principalii suspecti. "La 24 iulie, familia lui de Menezes din Marea Britanie, verii sai, au fost informati de politie ca acesta nu a fugit in statia de metrou, ca a folosit biletul pentru a intra in statie, ca nu era imbracat cu o jacheta matlasata si nici nu avea un rucsac", potrivit unui comunicat al Scotland Yard, adaugind ca informatiile au fost transmise si consulatului brazilian la Londra in data de 25 iulie. Pe de alta parte, imediat dupa producerea incidentului, politia britanica anuntase ca tinarul "iesise dintr-o locuinta din Tulse Hill (sudul Londrei) supravegheata de politie", in cadrul unei anchete privitoare la atentatele esuate de la 21 iulie. "A fost urmarit de politisti pina la statia de metrou. Imbracamintea si comportamentul sau au sporit suspiciunile", a adaugat Scotland Yard. Yates a prezentat inca o data scuze oficiale delegatiei braziliene si a explicat "politica si protocolurile" dintre politie si Comisia independenta care ancheteaza atentatele (IPCC),


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.