Internațional

Evreii, din nou pe baricade

Ziarul de Vrancea
24 aug 2005 715 vizualizări
n evreii religiosi si nationalisti si-au mutat cimpul de lupta in Cisiordania, unde fortele de ordine au inceput evacuarea fortata a doua colonii

Fortele israeliene au patruns, ieri dimineata, in coloniile Sanur si Homesh din nordul Cisiordaniei, unde se pregatesc sa inceapa evacuarea fortata a locuitorilor si a militantilor care ii sustin pe acestia. Un purtator de cuvint al politiei a precizat ca pentru evacuarea coloniei Sanur au fost mobilizati 5.000 de militari si politisti. Simultan, sute de graniceri si politisti, insotiti de un buldozer si unitati de politie calare, au patruns in colonia Homesh, situata in acelasi sector. Militantii regrupati in aceasta implantare au aruncat uilei pe drumul spre colonie, in incercarea de a incetini inaintarea fortelor de ordine. La Sanur, buldozerul care a darimat poarta coloniei s-a indreptat spre barajele din mobile, saltele si banci, ridicate de colonisti in cursul noptii. Unii dintre militantii regrupati in colonie s-au baricadat in fostul comisariat de politie, de unde a putut fi auzit sunetul produs de shoffar, cornul de berbec care, conform traditiei evreiesti, este folosit cu ocazia sarbatorilor importante din calendarul religios. De asemenea, zeci de miii de opozanti s-au baricadat in sinagoga coloniei. Un alt grup de militanti s-a retras in sinagoga. Ingrijorator este faptul ca doi militari israelieni, care au dezertat avind asupra lor armamentul din dotare, se afla printre militantii adunati in colonia Homesh. La Homesh se afla circa 1.200 de persoane care au declarat ca intentioneaza sa opuna rezistenta incercarilor de evacuare fortata declansate in cursul diminetii. Colonistii din aceasta implantare au ars, ieri, un steag israelian, aceasta fiind prima astfel de manifestare inregistrata de la inceperea operatiunilor militare din colonii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.