Internațional

Ministrul francez al imigratiei: Burqa este contrara valorilor Frantei

Ziarul de Vrancea
28 oct 2009 642 vizualizări
Purtatul valului burqa este contrar valorilor franceze, a declarat Eric Besson, ministru al imigratiei in guvernul de la Paris

El a afirmat ca burqa este "inacceptabila" in Franta, insa nu a cerut interzicerea publica a valului folosit de catre femeile musulmane. "Vreau sa lansez o dezbatere majora pe marginea valorilor si identitatii nationale", a spus Besson. Oficialul a spus ca imigrantii trebuie sa aiba "o anumita intelegere" a limbii franceze, a istoriei si culturii Frantei "pentru a reafirma valorile identitatii si mindriei de a fi francez". Declaratiile ministrului francez au fost facute la doar c"teva zile dupa ce trei femei afgane au fost trimise inapoi la Kabul. Beeson a aparat decizia de a le deporta pe cele trei imigrante ilegale si a spus ca Franta va continua sa aiba o atitudine dura fata de imigrantii ilegali. Franta a deportat 21.000 de imigranti ilegali in 2009. In august, Fadela Amare, secretar de stat de origine musulmana in guvernul de la Paris, a spus ca interzicerea purtarii valului traditoonal musulman de catre femei in Franta va ajuta la stoparea raspindirii "cancerului" islamist radical. Amara a declarat ca valul care acopera femeia din cap pina in picioare semnifica "persecutia femeilor". "In 2004, Franta a interzis purtarea valului islamic in toate scolile publice. In Franta traieste cea mai mare populatie de musulmani din Europa occidentala, respectiv 5 milioane de persoane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.