Internațional

Moscova il reabiliteaza pe Stalin printr-o operatiune de PR

Ziarul de Vrancea
28 oct 2009 556 vizualizări
Rusia desfasoara la Bruxelles o campanie de PR, care vizeaza si ameliorarea imaginii lui Stalin

Agentia rusa de presa Ria Novosti desfasoara o campanie de relatii publice in capitalele din Uniunea Europeana, prin care, potrivit unor surse din industria PR, vizeaza sa justifice ambitiile de mare putere ale Rusiei si sa imbunatateasca imaginea lui Stalin, relateaza EUobserver. Agentia nationala de presa din Rusia a lucrat la acest proiect impreuna cu o firma de consultanta putin cunoscuta cu sedii in Washington, Londra si Zurich, numita RJI Companies, si incearca sa recruteze una dintre primele zece firme de relatii publice din Bruxelles pentru a duce la capat initiativa. Contractul de baza pentru desfasurarea proiectului implica organizarea unei conferinte la nivel inalt despre zona Arctica, programata la Moscova la sfirsitul lunii noiembrie. Evenimentul ar urma sa prezinte Rusia intr-o lumina favorabila in ceea ce priveste politicile de mediu si energie, iar conferinte similare sint prevazute in Orientul Mijlociu si Asia. Un reprezentat al RIJ Companies s-a deplasat in septembrie la Bruxelles si a prezentat proiectul unei importante firme de relatii publice, afirmind ca scopul celui de-al doilea contract este ca Rusia sa fie prezentata drept o mare putere, pozitiva, care are dreptul de a negocia cu SUA, China sau Uniunea Europeana in privinta dosarelor de securitate globala sau energie. El a adaugat ca o parte a campaniei de relatii publice va fi sa prezinte intr-o lumina pozitiva actiunile Uniunii Sovietice de dinaintea si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a justifica ideea ca Rusia moderna ar trebui sa-si impuna influenta asupra tarilor vecine pentru binele lumii. Un responsabil al firmei de relatii publice din proiect a mentionat ca vor putea fi citite "articole in presa europeana care vor spune ca Stalin a avut si parti bune". Contactati de EUobserver, reprezentantii RJI Companies au negat insa ca al doilea contract ar contine vreo referire la Stalin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.