Internațional

Podiumul rapitilor: chinezii, francezii si germanii

Ziarul de Vrancea
22 oct 2009 527 vizualizări
Chinezii, francezii si germanii sint cetatenii care fac cel mai des obiectul rapirilor in lume, iar numarul de rapiri la nivel global s-a marit de peste trei ori in zece ani, potrivit unui studiu al liderului mondial de asigurare in cazul rapirilor si rascumpararilor Hiscox.

Intensificarea actelor de piraterie, cum sint cele din Somalia, a fost insotita de o crestere a numarului rapirilor, subliniaza studiul. La nivel mondial, "numarul rapirilor a crescut de 3,5 ori intre 1998 si 2008, care constituie un an record. Anul 2009 are acelasi profil si riscul este extrem de ridicat", explica Nicolas Fontvielle, responsabilul in Franta cu riscurile speciale privind rapiri, rascumparari si terorism al asiguratorului britanic. El a precizat ca Hiscox, care reprezinta 65% din piata acestui domeniu, a avut de tratat "110 cazuri, printre care aproximativ 40 de cazuri de rapiri sau acte de piraterie si 60 de cazuri de extorcari de fonduri de la intreprinderi". "Chinezii sint cei mai rapiti in valoare absoluta, pentru ca reprezinta populatia cea mai importanta si pentru ca ei traiesc mult timp in strainatate", afirma el, refuzind in acelasi timp sa dezvaluie numarul rapirilor in functie de nationalitate. Francezii se afla pe a doua pozitie, din cauza mai multor factori: multe intreprinderi sint instalate in strainatate cu numerosi expatriati, in special in Africa, si multi agenti umanitari se afla in zonele de conflict (Rwanda, Darfur, Somalia, Yemen), pentru a ajuta populatiile locale. Potrivit lui Fontvielle, francezii sint mult mai putin prudenti decit, de exemplu, americanii, care sint totusi foarte prezenti in strainatate. Acestia din urma nu figureaza in topul celor zece nationalitati asupra carora au fost comise cele mai multe rapiri (China, Franta, Germania, Filipine, Rusia, Marea Britanie, India, Spania, Coreea de Sud, Italia la egalitate cu Ucraina), potrivit studiului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.