Internațional

Conferinta asupra climei de la Copenhaga nu se va încheia cu un tratat

Ziarul de Vrancea
21 oct 2009 593 vizualizări
Summitul asupra climatului de la Copenhaga din decembrie nu va oferi un tratat, ci un cadru politic favorabil reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, a opinat responsabilul de acest dosar din cadrul Natiunilor Unite, Yvo de Boer, într-un interviu aparut în editia de ieri a Financial Times.

"Nu cred ca vom obtine un nou tratat international matur in cadrul conventiei" (Conventia Cadru a Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice, n.r.), a precizat de Boer, cel mai inalt responsabil ONU in dosarul climei. "Daca luati in calcul cit de putin timp a mai ramas pina la conferinta de la Copenhaga, este clar", a explicat el. Drept urmare, trebuie "sa ne concentram asupra unor imperative politice care sa stabileasca in mod clar modul in care tarile se angajeaza" sa reduca emisiile poluante, a continuat oficialul. "Aceasta presupune o decizie globala la Copenhaga, care sa fixeze obiective individuale pentru tarile industrializate, care sa decida cum se vor angaja cele mai importante tari in curs de dezvoltare sa reduca emisiile pina in 2020 si, sa speram, care va plasa toate acestea in cadrul unui obiectiv pe termen lung" pina in 2050, a afirmat de Boer. "Trebuie sa ne concentram asupra a ceea ce poate fi facut cu realism", a subliniat el pentru FT.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.