Internațional

Michael Jackson, Barack Obama si Bernard Madoff dau lovitura de Halloween

Ziarul de Vrancea
20 oct 2009 624 vizualizări
Acestea sint cele mai populare masti care se vind in aceste zile in America

Cele mai populare costume de Halloween sint inspirate, in 2009, de cintaretul Michael Jackson, presedintele american Barack Obama si escrocul Bernard Madoff, americanii fiind hotariti sa sarbatoreasca in pofida crizei economice. Chiar daca sarbatoarea de Halloween - care semnifica un ritual celtic pagin de celebrare a mortilor pe 31 octombrie - este prilej de distractie in special pentru copii, nici adultii nu renunta la sarbatoare, fiind un prilej bun pentru a se deghiza in personaje care sugereaza frica si groaza.

"Halloween-ul este un bun antidot impotriva recesiunii", considera Jim Moore, director de marketing al unui site ce comercializeaza costume de Halloween. "Este o zi in care se evadeaza, in care putem fi altcineva pentru doar citiva bani", spune si Diane Lake, director al unui al magazin de costume. Astfel, mastile care infatiseaza personaje politice rivalizeaza, in 2009, cu costume de zombie si de vampiri, inspirate de filmul "Twilight", relateaza Mediafax.

De asemenea, la loc de cinste in rindul costumelor preferate de public stau si cele inspirate din videoclipurile lui Michael Jackson, care a murit in luna iunie, cum ar fi o bluza rosie din videoclipul "Thriller" sau celebrii pantaloni din "Bad".


Obama este "Barackula"


Totodata, printre cele mai bine vindute masti se numara cele care il infatiseaza pe escrocul bursier Bernard Madoff, care are de ispasit o pedeapsa de 150 de ani de inchisoare. "Unul dintre clientii nostri a avut ideea (cu masca Bernard Madoff, n.r). Am desenat-o, am produs-o intr-o fabrica din Mexic si am livrat deja 18.000 de bucati. Vinzarile merg foarte bine", a explicat Howard Beige, vicepresedintele companiei Rubies, care a fabricat mastile cu Madoff.

în topul celor mai bine vindute masti se numara si una care il infatiseaza pe presedintele american Obama ca vampir. Masca, denumita "Barackula", are ochi translucizi si dinti ascutiti si s-a vindut deja in mii de exemplare. "Este pentru prima data cind o masca ce infatiseaza un presedinte se vinde atit de bine. As putea spune ca masca «Barackula» va fi cea mai populara dintre toate, surclasind masca lui Bill Clinton din 1990", a declarat Brad Butler, patron al site-ului Halloween Express, care a vindut deja 3.000 de astfel de masti Barackula.

Printre figurile politice transformate in masti de Halloween se numara, alaturi de Obama, sotia sa Michelle, dar si Hillary Clinton sau Arnold Schwarzenegger.

Studiile de piata anterioare prevedeau un Halloween sumbru din punctul de vedere al vinzarilor de produse specifice, din cauza recesiunii economice. Conform Federatiei Nationale a Distribuitorilor din SUA, vinzarile de produse specifice de Halloween se afla in scadere cu 18% comparativ cu 2008, ajungind la 4,75 miliarde de dolari, bugetul alocat achizitionarii unor astfel de produse fiind de 56 de dolari, comparativ cu 66 de dolari in 2008.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.