Internațional

O actrita ii cere Papei sa vinda Vaticanul pentru a-i hrani pe saraci

Ziarul de Vrancea
16 oct 2009 598 vizualizări
Actrita americana de comedie Sarah Silverman a gasit o solutie pentru rezolvarea problemei foametei in lume:

Vindeti Vaticanul! intr-un monolog difuzat pe popularul website YouTube, in ajunul Zilei Mondiale a Mincarii, vedeta a sugerat ca e timpul ca Papa sa se mute in alt loc si sa nu mai foloseasca un intreg oras drept resedinta. Ea a propus ca suma obtinuta in urma vinzarii sa fie folosita pentru hranirea saracilor din intreaga lume. \'Vei fi cel mai mare erou din istoria omenirii! Vinde Vaticanul. Hraneste lumea\', l-a indemnat Silverman pe Suveranul Pontif. Vaticanul a refuzat sa comenteze pe marginea acestor comentarii, insa Liga Catolica din SUA a criticat-o pe actrita pentru monologul ei \'obscen\' si \'mizerabil\'. Intr-un comunicat de presa, reprezentantii Ligii au precizat ca un asemenea atac nu ar fi fost niciodata lansat, de pilda, impotriva rabinului sef din Ierusalim sau a statului Israel si ca Biserica Catolica opereaza mai multe spitale si hraneste mai multi saraci decit orice institutie privata din lume. Si totusi, preotul american James Martin, redactor la o revista iezuita, a scris ca Silverman are un punct de vedere oarecum valid, intrucit Iisus este cel care le-a spus adeptilor sai sa vinda tot ce au si sa ofere banii saracilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.