Internațional

Si Viena vrea postul de comisar pe agricultura

Ziarul de Vrancea
16 oct 2009 670 vizualizări
Viena negociaza cu Barroso pentru postul de comisar pe agricultura, scrie presa austriaca Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso s-a aflat ieri la Viena, unde guvernul austriac a facut face lobby pentru ca fostul ministru al agriculturii Wilhelm Molterer sa devina comisar pentru agricultura, pozitie sprijinta de Germania si Finlanda.

Popularii austrieci (Ã"“VP), partenerul minoritar de guvernare, au dreptul de a da comisarul, iar vicepremierul popular Pröll i-a promis fostului ministru al agriculturii Wilhelm Molterer ca il va trimite la Bruxelles, cel mai probabil pentru portofoliul agriculturii. Austria a mai detinut in anii \'90 acest portofoliu, iar experienta de ministru a lui Molterer l-ar califica pentru aceasta functie, desi Barroso ar fi dat semnale ca ar prefera o femeie. In prezent, Austria are drept comisar pentru relatii externe si de vecinatate pe fostul ministru de externe Benita Ferrero-Waldner, care si-ar dori un al doilea mandat. Germania si Finlanda au semnalizat deja ca ar sustine Austria pentru portofoliul agriculturii, scrie cotidianul OstÃ"“sterreichische Nachrichten in pagina online. Secretarul de stat german pentru agricultura Gert Lindemann a declarat marti ca s-ar bucura ca Molterer sa obtina acest portofoliu, iar ministrul finlandez al agriculturii Sirkka-Liisa Anttila a spus saptamina trecuta ca acesta ar fi "un bun candidat".

Cotidianul considera ca Romania este "cel mai dur oponent" pentru aceasta pozitie, caci se bazeaza pe sprijinul Frantei. Insa este putin probabil, comenteaza OÃ"“ Nachrichten, ca Barroso sa se decida deja cui ii va rezerva agricultura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.