Internațional

Cum salvezi planeta daca mergi la toaleta inainte sa iei avionul

Ziarul de Vrancea
9 oct 2009 580 vizualizări
Pasagerii unei companii aeriene japoneze sint rugati sa mearga la toaleta înainte de a se îmbarca, pentru a cintari mai putin si a reduce, astfel, emisiile de dioxid de carbon, relateaza Daily Mail. All Nippon Airways (ANA) explica faptul ca pasagerii care au mers la toaleta înainte de îmbarcare sint mai usori, ceea ce face aeronava în ansamblu mai usoara.

O aeronava mai usoara consuma mai putin combustibil in timpul zborului si, implicit, emisiile de dioxid de carbon sint mai scazute. ANA spera ca astfel va reduce emisiile sale de dioxid de carbon cu cinci tone in decurs de 30 de ani. Masura a fost implementata in 1 octombrie, potrivit postului japonez de televiziune NHK, si va fi aplicata initial la 42 de zboruri. Ea ar putea fi extinsa, daca este primita bine de pasageri si daca rezultatele sint bune. S-au facut chiar si calcule pornind de la volumul mediu al vezicii umane, de 0,44 litri: 150 de pasageri care nu au mers la toaleta cintaresc cu 63,7 kilograme in plus.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.