Internațional

Singele american merita varsat in Afganistan

Ziarul de Vrancea
8 oct 2009 608 vizualizări
Majoritatea americanilor sint dispusi sa-si vada militarii luptind si poate chiar murind pentru ca Afganistanul sa scape de terorism, dar sint sceptici cu privire la trimiterea de trupe suplimentare, potrivit unui sondaj

. 65% dintre americani "sint dispusi ca militarii americani \' sa lupte si poate chiar sa moara\' pentru a elimina amenintarea reprezentata de teroristii care opereaza din Afganistan", iar 28% se opun. Insa 49% spun ca SUA nu vor reusi sa elimine insurgenta talibanilor, fata de 38% care preconizeaza un succes al misiunii. Aceste rezultate sint publicate in conditiile in care opinia publica si clasa politica sint tot mai divizate pe tema conflictului, in curs de opt ani, in timp ce numarul victimelor americane creste si rezultatul alegerilor afgane este afectat de acuzatiile de fraude masive. In timp ce majoritatea americanilor considera ca interventia din Afganistan este "un lucru bun", 50% dintre ei se declara ingrijorati ca trupele lor vor ramine acolo mult timp, iar 32% spun ca SUA "se indreapta spre un nou Vietnam". Numai 38% se pronunta pentru trimiterea de intariri, in timp ce 28% dintre respondenti cer o reducere a prezentei americane, iar 21% vor mentinerea nivelului actual al trupelor. Sondajul a fost realizat in conditiile in care Barack Obama va trebui sa se pronunte aspra unei noi strategii, ce ar putea duce la trimiterea a pina la 40.000 de militari suplimentari in Afganistan.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.