Internațional

Batalie de strada la Istanbul impotriva reuniunii FMI - BM

Ziarul de Vrancea
7 oct 2009 589 vizualizări
Politia turca a recurs la grenade lacrimogene si tunuri de apa pentru a dispersa aproximativ 1.500 de tineri care demonstrau violent la Istanbul impotriva reuniunii anuale a FMI si a Bancii Mondiale, care are loc in aceste zile in capitala economica a Turciei.

Fortele de ordine au intervenit in momentul in care protestatarii s-au strins in piata Taksim, din centrul Istanbulului. Piata a fost eliberata rapid, iar manifestantii, dintre care unii au aruncat cu cocktailuri Molotov in fortele de politie, au fost urmariti de fortele de ordine pe strazile laterale. Mai multi tineri au ridicat baricade din cosuri de gunoi si din carucioare de la supermaketuri, aruncind cu pietre in politisti. Aproximativ 100 de persoane au fost arestate.

Manifestantii, dintre care cea mai mare parte erau studenti si liceeni, s-au adunat la apelurile organizatiilor de stinga si ale sindicatelor, purtind banderole si pancarte pe care scrie: "FMI, prietenul patronilor, dusmanul muncitorilor", "Un alt fel de lume este posibila" sau "Democratia voastra este o dictatura, economia este sclavie, plecati, hotilor!". Reuniunea anuala a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale s-a deschis oficial ieri, intr-un centru de congrese situat la citeva sute de metri de locul protestelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.