Internațional

Romănii se asteapta la inrautatirea conditiilor de munca

Ziarul de Vrancea
7 oct 2009 728 vizualizări
un sondaj realizat in toate tarile membre UE arata ca europenii sint pesimisti in ceea ce priveste efectele muncii asupra starii lor de sanatate

Majoritatea europenilor considera ca munca le deterioreaza starea de sanatate, potrivit unui sondaj pentru Agentia europeana pentru siguranta si sanatate in munca, publicat ieri. în cele 27 state membre UE, 28% dintre respondenti considera ca munca le deterioreaza semnificativ starea de sanatate, iar 47% spun ca "intr-o oarecare masura", potrivit sondajului realizat de institutul TNS. 15% au raspuns "nu prea", iar 6% "deloc".

în Lituania, procentul persoanelor care cred ca munca le deterioreaza destul sau semnificativ sanatatea este cel mai mare (91%), iar cel mai scazut este in Malta, 61%. în Franta, unde mai multe sinucideri in randul angajatilor France Telecom au relansat dezbaterea pe acest subiect, 79% cred ca munca le deterioreaza sanatatea.

Aceste rezultate sint surprinzatoare, a comentat Jukka Takala, directorul Agentiei europene. în opinia sa, "impactul muncii asupa sanatatii este, evident, real, dar asteptarile fata de munca au crescut: ea nu mai este doar un mod de a supravietui".

întrebati despre evolutia conditiilor de munca, 57% dintre europeni cred ca ele s-au ameliorat destul, fata de 32%, care cred contrariul. Grecia este pe primul loc intre tarile cu cele mai sumbre constatari, devansind Bulgaria, Slovenia si Romania.

Cu privire la viitor, 61% dintre respondenti cred ca actuala criza va deteriora semnificativ sau mai degraba va deteriora conditiile de munca, fata de 34%, care nu cred acest lucru. Cei mai pesimisti sint lituanienii, slovenii, grecii si estonii.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 27.106 persoane din cele 27 state membre. Ancheta a fost realizata telefonic in perioada 24 martie-12 mai 2009.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.