Internațional

Mahmoud Ahmadinejad ar putea avea origini evreiesti

Ziarul de Vrancea
5 oct 2009 680 vizualizări
n familia sa si-a schimbat numele si s-a convertit la islam la putin timp dupa nasterea sa

Atacurile acide ale presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad la adresa evreilor ascund un secret uimitor: acesta s-ar fi nascut intr-o familie evreiasca, convertita la Islam dupa nasterea sa, dezvaluie publicatia Daily Telegraph. In acest sens, tabloidul britanic publica o fotografie a liderului de la Teheran, in care acesta este infatisat aratindu-si cartea de identitate si in care apare numele purtat anterior de Ahmedinejad: Sabourjian, un nume de familie evreiesc, raspindit in Iran.

Fotografia in care apare Ahmadinejad, tinind bucuros in mina buletinul de identitate, a fost facuta in timpul alegerilor prezidentiale din martie 2008. La o privire mai atenta asupra documentului, se poate observa ca Ahmedinejad avea la nastere un alt nume de familie, unul evreiesc - Sabourjian, care inseamna "tesator de talit" (sal de rugaciune la evrei), sustine publicatia britanica. De altfel, numele liderului iranian este inclus pe lista de nume rezervata evreilor iranieni, compilata de Ministerul iranian de Interne.

Potrivit unor experti chestionati de publicatia britanica, acest aspect legat de persoana lui Ahmadinejad explica agresiunea aratata de acesta fata de evrei. "Fiecare familie care imbratiseaza o alta religie isi cauta o noua identitate, blamind in acelasi timp credinta abandonata", a declarat Ali Nourizadeh, de la Centrul londonez de Studii Arabo-Iraniene. "Prin declaratiile anti-semite, el incearca sa inlature orice suspiciune legata de originile sale evreiesti. Se simte vulnerabil intr-o societate radicala siita", a adaugat acesta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.