Internațional

Conform autopsiei, Michael Jackson a murit sanatos

Ziarul de Vrancea
3 oct 2009 791 vizualizări
Michael Jackson era într-o stare buna de sanatate în momentul mortii. Medicii legisti au dezmintit pina si mitul conform caruia megastarul ar fi apelat la niste tratamente speciale pentru a deveni alb, confirmind varianta sustinuta de acesta în timpul vietii, si anume ca a suferit de o boala rara de piele ce a dus la pierderea pigmentului, însa aceasta conditie medicala nu îi punea în nici un fel viata în primejdie.

Nici o boala in afara de cea de piele


Dupa o viata marcata de zvonuri, speculatii, fabulatii si incertitudini, doua adevaruri au iesit la lumina in urma publicarii raportului autopsiei lui Michael Jackson. Departe de a fi umbra unui om devastat de boli, megastarul se afla intr-o stare buna de sanatate inainte de supradoza de medicamente ce i-a fost fatala. De asemenea, Michael nu a incercat niciodata vreun tratament special pentru ca ar fi dorit sa devina alb, el avand o afectiune a pielii care a dus la depigmentarea sa.

Conform rezultatelor autopsiei realizate in Los Angeles, regele pop in varsta de 50 de ani avea 65 de kilograme, o greutate in limitele normale pentru un adult cu o inaltime de 179 de centimetri. Inima sa era sanatoasa si puternica, iar rinichii si celelalte organe interne erau in stare buna. Afectiunea rara de care suferea a dus la depigmentizarea pielii de pe piept, abdomen, fata si brate.


Mici operatii estetice pentru lifting facial


Autopsia indica si numarul interventiilor de chirurgie plastica suferite de Michael Jackson. Acesta avea cite o cicatrice in spatele fiecarei urechi si la baza gitului, rezultate in urma operatiilor de lifting facial. De asemenea, au mai fost observate urme ale unor interventii chirugicale de reconstructie a nasului, cicatrice la nivelul umarului drept, pe miini, la incheieturi si in zona abdomenului. Megastarul avea si o serie de tatuaje cosmetice, inclusiv unul ce ascundea un inceput de chelie. Artistul mai avea tatuaje cosmetice la ambele sprincene, sub ochi, si un contur roz tatuat in jurul buzelor.

Medicii au descoperit si o inflamatie a plaminilor in urma unei afectiuni cronice ce probabil i-ar fi ingreunat respiratia. Totusi, "starea sa generala de sanatate era buna", a comentat Zeev Kain, conducatorul Departamentului de anesteziologie de la Universitatea California. "Rezultatele obtinute in urma autopsiei indica faptul ca acesta era din punct de vedere medical in limitele normale ale unui adult sanatos", a mai adaugat el.


Ucis de un somnifer folosit in chirurgie


Michael Jackson a incetat din viata la resedinta sa inchiriata din Los Angeles, la data de 25 iunie, dupa ce medicul sau personal, Conrad Murray, i-a administrat propofol - un anestezic puternic, folosit in spitale, alaturi de alte doua substante sedative pentru a-l ajuta sa adoarma. Propofolul, un anestezic puternic folosit de obicei in interventii chirurgicale, poate duce la oprirea functiei respiratorii la pacienti, motiv pentru care administrarea sa necesita monitorizare medicala neintrerupta.

înca din luna august, medicii legisti care s-au ocupat de acest caz au anuntat ca este vorba de omucidere prin "intoxicatie acuta cu propofol", celelalte sedative administrate contribuind de asemenea la moartea starului. Ei au adaugat ca in cazul lui Michael Jackson nu a fost respectata metodologia obligatorie de supraveghere a pacientului dupa administrarea de propofol. De asemenea conditiile privind existenta unor echipamente de monitorizare a pacientului, de dozare precisa a substantei anestezice si a unor echipamente de resuscitare, nu au fost respectate. Din aceste cauze medicul personal al megastarului urmeaza sa fie pus sub acuzare.

De mentionat ca nici un alt fel de substante, legale sau interzise, nu au fost identificate in organismul lui Michael Jackson. De asemenea, in singele megastarului nu s-au gasit urme de alcool.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.